Πάνω από 38 εκατομμύρια άνθρωποι με HIV το 2019-Έχασαν τη ζωή τους 690 χιλιάδες

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά το 2019 38 εκ. άνθρωποι ζούσαν με τον ιό HIV, ενώ σημειώθηκαν 1,7 εκ. νέες μολύνσεις, 690.000 άνθρωποι απεβίωσαν από αίτια που συνδέονται με τον HIV, και 68% των ενηλίκων με HIV λάμβαναν αντιρετροϊκή θεραπεία, αναφέρει, σε μήνυμα του για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.
 
«Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, ο ΠΟΥ αποτίνει φόρο τιμής σε όσους προσφέρουν υπηρεσίες HIV, καλώντας τους ηγέτες και τους πολίτες να επιδείξουν παγκόσμια αλληλεγγύη, με στόχο τη διατήρηση τουλάχιστον των βασικών υπηρεσιών κατά την πανδημία και μετά. Επιπρόσθετα, το 2020, που είναι το Διεθνές Έτος Νοσηλευτών και Μαιών, απαιτείται ακόμη περισσότερη προστασία και υποστήριξη αυτών των επαγγελματιών υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά του HIV. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια για εξάλειψη του AIDS», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συγχαίρει τους εθελοντές και τις οργανώσεις που συμπαραστέκονται έμπρακτα και υποστηρίζουν τους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS στην Κύπρο, τις οικογένειες και τους συντρόφους τους.
 
«Επίσης, αναγνωρίζει τις προσπάθειές τους για καταπολέμηση της προκατάληψης, ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας των Πολιτών και πρόληψη της εξάπλωσης του ιού», καταλήγει ο Επίτροπος Εθελοντισμού, στο μήνυμα του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας