Ενόχληση Ιωάννου για τις δηλώσεις Πυρίλλη-«Τα προβλήματα δεν επιλύονται με τελεσίγραφα»

Απάντηση στις επικρίσεις του Δημάρχου Παραλιμνίου, Θεόδωρου Πυρίλλη, αναφορικά με την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Με γραπτή του δήλωση, τόνισε πως ο μηδενισμός και η δημόσια αντιπαράθεση δεν τον βρίσκουν σύμφωνο και ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται με τελεσίγραφα.​​​​
 
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, σε  δηλώσεις του έδωσε τελεσίγραφο στο Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ για ανέγερση των δύο ορόφων του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, μέχρι τον Ιανουάριο αλλιώς, όπως είπε, θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις. Επιπρόσθετα, έκανε λόγο για εμπαιγμό.
 
Στην απάντησή του ο Υπουργός Υγείας, δεν έκρυψε την ενόχλησή του αναφέροντας πως «στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5 περασμένου Οκτωβρίου, παρουσία Δημάρχων της περιοχής, όντως η διεύθυνση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανέλαβε τη δέσμευση για ολοκλήρωση των δύο πρόσθετων ορόφων μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2020».
 
Όπως εξήγησε ο ίδιος έχει συζητήσει κατ’ επανάληψη το θέμα με τη διεύθυνση και τη διοίκηση του Οργανισμού, «ζητώντας όπως το έργο γίνει το συντομότερο δυνατόν. Από πλευράς ΟΚΥπΥ λαμβάνω διαβεβαιώσεις ότι το έργο προωθείται στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν και ότι η καθυστέρηση που παρατηρείται, οφείλεται στην τήρηση των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία διαδικασιών».
 
Επιπρόσθετα αναφέρει πως «η μελέτη του έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και αμέσως μόλις ολοκληρωθεί θα γίνει η προκήρυξη του διαγωνισμού για την άμεση έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο. Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αναφοράς για τον κορωνοϊό είναι στις προτεραιότητες της πολιτείας, ώστε να παραμείνει στην υπηρεσία των κατοίκων της περιοχής και μετά την υγειονομική κρίση».
 
Καταλήγοντας ο κ Ιωάννου υπέδειξε πως αναγνωρίζει και σέβεται, «το ενδιαφέρον των τοπικών αρχόντων για γρήγορη αποπεράτωση των εργασιών αναβάθμισης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν ασπάζομαι τον ισχυρισμό του Δημάρχου Παραλιμνίου για σκόπιμη κωλυσιεργία από πλευράς Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Πιστεύω ότι αυτή τη δύσκολη περίοδο, παρά τα προβλήματα, όλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση, η διεύθυνση, τα στελέχη και το προσωπικό των κρατικών νοσηλευτηρίων για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας. Ο μηδενισμός και η δημόσια αντιπαράθεση δεν με βρίσκουν σύμφωνο και για αυτό θα αποφύγω να απαντήσω σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Τα προβλήματα δεν επιλύονται με τελεσίγραφα».

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου