Συνεχίζονται τα rapid tests σε Λάρνακα και Πάφο

Συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στην Πάφο. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services, Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως τα κλιμάκια της εταιρείας θα βρίσκονται το Σάββατο στην Γεροσκήπου και την Κυριακή στην κοινότητα Τάλας.
 
Σύμφωνα με τον κ. Ζήνωνος, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell και τον Δήμο, θα προσφέρει εντελώς δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού για τους κατοίκους της Γεροσκήπου, στην Πλατεία Γεροσκήπου και κάλεσε τους δημότες να αφιερώσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους και να υποβληθούν στο τεστ.
 
Σε σχέση με τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν την Παρασκευή στην Εκκλησία του Αγίου Κόνωνα ο κ. Ζήνωνος ανέφερε πως η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική, σημειώνοντας πως από τα  277 test, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα.
 
Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ.Σ. Τάλας, τα rapid test στην κοινότητα θα διεξάγονται την Κυριακή από τις 09.00 μέχρι τις 16.00 στο προαύλιο της εκκλησίας της Γεννήσεως του Σωτήρος στην Τάλα. Η παρουσία όλων, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα σε 15 λεπτά.
 
Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη ανακοινώσει πως εντός του Σαββατοκύριακου αρχίζουν τα rapid test στους οίκους ευγηρίας, τα κέντρα αποκατάστασης και τις άλλες κλειστές δομές. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, όπου ολοκληρώθηκε ήδη το πρόγραμμα που έτρεχε με PCR test, ενώ θα επεκταθεί και στις άλλες Επαρχίες με την ολοκλήρωση του προγράμματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης σε αυτές.
 
Παράλληλα, και πάλι εντός του Σαββατοκύριακου ενεργοποιείται η ομάδα των εθελοντών φοιτητών ιατρικής οι οποίοι θα επισκέπτονται τα γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης ή άλλες κλειστές δομές, για παρακολούθηση και επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των μέτρων και καθοδήγηση για βελτίωση του τρόπου τήρησης των πρωτοκόλλων.
 
Συνεχίζονται και στη Λάρνακα τα rapid tests
Στη Λάρνακα διεξάγονται σήμερα, Σάββατο και αύριο, Κυριακή, έλεγχοι για κορωνοϊό με τη μέθοδο του rapid test.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «στα πλαίσια του προγράμματος δωρεάν ελέγχου για τον Covid – 19 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) και με στόχο τον έλεγχο περισσότερων πολιτών σε περισσότερες περιοχές, το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε δειγματοληψίες στη Λάρνακα».
 
Οι δειγματοληψίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα στην Πλατεία Ευρώπης.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα με προτεραιότητα, όσους απασχολούνται σε χώρους εξυπηρέτησης κοινού, διανομείς και επαγγελματίες πρώτης γραμμής».
 
Σημειώνεται ότι το κοινό που θα  προσέρχεται στα σημεία ελέγχου, υποχρεούται να χρησιμοποιεί μάσκα προσώπου και να τηρεί την απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ τους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας