Ζητά αναβολή των εξετάσεων τετραμήνων ο Άντρος-Έστειλε επιστολή στον Προδρόμου

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού με την οποία ζητά την αναβολή των εξετάσεων τετραμήνου λόγω του κλεισίματος των σχολείων σε Λεμεσό και Πάφο.

Όπως σημειώνει ο Άντρος Κυπριανού, «σε επιστολή που μου απέστειλε ο Σύνδεσμος Γονέων Λανιτείου Λυκείου Λεμεσού καταγράφεται η έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση για κλείσιμο των Λυκείων για δύο εβδομάδες. Εξ όσων αναφέρονται στην επιστολή έχουν αποταθεί και σε εσάς για να παραθέσουν τις απόψεις τους».

«Ως ΑΚΕΛ», συνεχίζει ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, «έχουμε έντονη την άποψη, την οποία εκφράσαμε δημόσια, ότι με αυτούς τους χειρισμούς έχουν τεθεί οι τελειόφοιτοι σε ένα άνισο αγώνα δρόμου. Όλοι παραδέχονται και υπάρχουν απόψεις ειδικών γι΄αυτό, ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει σαφέστατα μικρότερη αποτελεσματικότητα από τη διδασκαλία που γίνεται δια ζώσης. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι οι  τελειόφοιτοι σε Λεμεσό και Πάφο βρίσκονται σε δεινή θέση και πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να μελετήσει τρόπους, όπως πχ επιπρόσθετη διδασκαλία, ώστε να καλυφτεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί».

«Με την ευκαιρία, θέλουμε να υποδείξουμε ότι μέσα στις συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία είναι αυτονόητο ότι η διενέργεια εξετάσεων τετραμήνου θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει μέσα σε αυτή την κατάσταση να προβληματιστεί σοβαρά για το ενδεχόμενο τουλάχιστον αναβολής των εξετάσεων τετραμήνου», καταλήγει ο Άντρος Κυπριανού.

Δειτε Επισης

Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου