Τρίτη 15 Ιουν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Τερματίστηκαν τα rapid test στην Πάφο-Αρχίζουν μοριακές εξετάσεις PCR

  24/11/2020 09:32
Τερματίστηκαν τα rapid test στην Πάφο-Αρχίζουν μοριακές εξετάσεις PCR

Τερματίστηκαν τα rapid test στην Πάφο-Αρχίζουν μοριακές εξετάσεις PCR

  24/11/2020 09:32
Σε εξέλιξη βρίσκεται και σήμερα το πρόγραμμα διενέργειας μοριακής εξέτασης PCR στην Πάφο, ενώ τερματίστηκε από χθες στην πόλη ο πληθυσμιακός έλεγχος με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), αφού σε κανένα σημείο της Πάφου δεν θα διεξάγονται τα rapid test, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της NIPD Genetics που ανέλαβε να στελεχώσει δειγματοληπτικούς σταθμούς στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για τη διενέργεια εξετάσεων COVID-19 σε εργαζομένους στις δύο επαρχίες, οι δειγματοληψίες στον Χώρο Στάθμευσης Σταδίου «Στέλιος Κυριακίδης» (πρώην Παφιακό) θα συνεχιστούν  και σήμερα 23 μέχρι 27 Νοεμβρίου από τις 08:00 μέχρι τις 18:00 επίσης στον ίδιο χώρο.

Διευκρινίζεται ότι στον χώρο στάθμευσης του Παφιακού Σταδίου η δειγματοληψία θα διενεργηθεί σε δύο σημεία Α και Β. Όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται μόνο σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 12 Νοεμβρίου 2020. 
 
Η προσέλευση του κοινού ήταν και χτες  μεγάλη, με αποτέλεσμα η διαδικασία να διακοπεί για ένα διάστημα λόγω της έλλειψης των test. Η διευθέτηση έγινε άμεσα από το Υπουργείο Υγείας με την παράδοση αναλώσιμων στο συγκεκριμένο σημείο δειγματοληψίας, στο πρώην Παφιακό στάδιο.
 
Χθες στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν με τη μοριακή μέθοδο (PCR), από 327 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας