Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου θετικό στον κορωνοϊό

Μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου ενημερώθηκε χθες ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τους επικεφαλής των δημοτικών ομάδων του Δ. Πάφου, οι οποίοι ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι μετά το εντοπισμό του συναδέρφου τους, υποβλήθηκαν σε τεστ, τουλάχιστον οι δημοτικοί σύμβουλοι, που κάθονταν δίπλα του στη συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Ο δημοτικός σύμβουλος, που αποτελεί θετικό κρούσμα, ήταν παρών στη συνεδρίαση της Δευτέρας και ως εκ τούτου, ενημέρωσε σχετικά τους συναδέλφους του, οι οποίοι, τουλάχιστον αυτοί που κάθονταν δίπλα του, υποβλήθηκαν σε τεστ.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ στο Δ. Πάφου Νίκος Σιμιλλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πάφου, που εντοπίστηκε θετικός στο COVID- 19, ενημέρωσε τον Δημοτικό Γραμματέα και λήφθηκαν όλα τα μέτρα για τις κοντινές επαφές του.
 
Συγκεκριμένα, ανέφερε πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, που κάθονταν δίπλα του υποβλήθηκαν σε rapid test με αρνητικά αποτελέσματα. Η κατάσταση, σημείωσε ο κ. Σιμιλλίδης, δεν εμπνέει καμία ανησυχία, προσθέτοντας πως ως επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ επανέλαβε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, ώστε να ξεπεράσουμε την πανδημία όλοι μαζί. Σημείωσε δε, πως ο χώρος που διεξάγονται οι συνεδριάσεις της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου είναι ευρύχωρος και δεν τίθεται θέμα συνωστισμού και κατά συνέπεια ανησυχίας.

Εξάλλου ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δ. Πάφου Κώστας Δίπλαρος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας από τον COVID- 19 στο Δήμο Πάφου. Για αυτό τον λόγο οι συνεδρίες της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου γίνονται στον Αττικόν, ώστε να ληφθούν οι σχετικές πρόνοιες με την τήρηση του πρωτοκόλλου υγιεινής. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου συνέχισε σε κάθε συνεδρία φορούν τις προστατευτικές τους μάσκες. Επεσήμανε πως επειδή οι πλείστοι των μελών του δημοτικού συμβουλίου Πάφου εργάζονται εκτός Πάφου σε εβδομαδιαία βάση υποβάλλονται σε σχετικό έλεγχο. Ευχήθηκε περαστικά στον συνάδερφο του και απηύθυνε έκκληση για προσοχή προς όλο τον κόσμο.
 
Είπε ακόμη πως ο Δήμος Πάφου έδωσε οδηγίες και η πλειοψηφία των υπαλλήλων του Δ. Πάφου υποβλήθηκαν σε έλεγχο ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού στην κινητή μονάδα, που λειτούργησε τις προηγούμενες μέρες στην Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου έξω από το Δημοτικό Μέγαρο. Καταληκτικά ανέφερε πως η κατάσταση είναι υπό διαχείριση και πως στην τελευταία συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου όλοι φορούσαν τη μάσκα τους από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Γιάννης Κουλούντης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η κατάσταση δεν εμπνέει καμία ανησυχία και ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες. Επεσήμανε πως στη συνεδρία της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου τα μέλη κάθονται σε απόσταση δύο μέτρων, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και φορώντας μάσκα. Παρά ταύτα συμπλήρωσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που κάθονταν κοντά με το μέλος που εντοπίστηκε θετικό αλλά ήρθαν και σε επαφή μαζί τους, υποβλήθηκαν σε rapid test , αυτοπεριορίστηκαν και σε λίγες μέρες θα υποβληθούν στην μοριακή εξέταση, μοριακής εξέτασης (PCR test).

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου ανέφερε πως μέσα από την ατυχία του συναδέρφου τους ήταν τυχεροί γιατί όλα τα μέτρα κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων τηρούνται ευλαβικά. Ο κ. Δημητρίου εκτίμησε πως δεν υπάρχει συνάδερφος που εντοπίστηκε θετικός γιατί κρατήθηκαν οι αποστάσεις των δύο περίπου μέτρων μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου Πάφου στις συνεδριάσεις τα μέτρα υγιεινής και όλοι φορούν προστατευτικές μάσκες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου