Απολογήθηκε προσωπικά σε όλους τους εργαζόμενους για την ταλαιπωρία ο Ιωάννου

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα στα σημεία δειγματοληψίας, όπου εργαζόμενοι σπεύδουν μαζικά για τεστ, στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να υπάρχει και πάλι απίστευτη ταλαιπωρία. 
 
Οι εργαζόμενοι είχαν σπεύσει για να κάνουν το τεστ, αφού από την Πέμπτη θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό PCR, ώστε να μπορούν να διακινηθούν. Το πρόβλημα ήταν εντονότερο στη Λεμεσό, το πρωί, αφού εκεί είχαν σπεύσει και εργαζόμενοι από την Πάφο, τις ώρες που δεν λειτουργούσε το εργαστήρι εκεί. 
 
Λόγω των αντιδράσεων και του προβλήματος που παρατηρήθηκε, ο υπουργός Υγείας ανέλαβε την ευθύνη και απολογήθηκε προσωπικά τονίζοντας πως έγινε λάθος εκτίμηση ως προς τον αριθμό των τεστ που απαιτείτο για να γίνουν στην επαρχία Λεμεσού.
 
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως θα ήθελε να απολογηθεί προσωπικά σε όλους του εργαζόμενους ειδικά στην επαρχία Λεμεσού που ταλαιπωρήθηκαν και ακόμα και σήμερα ταλαιπωρούνται στην προσπάθεια εξασφάλισης του απαραίτητου μοριακού τεστ για μετακινήσεις από και προς την Λεμεσό και Πάφο.
 
«Δυστυχώς έγινε λάθος εκτίμηση ως προς τον αριθμό των τεστ που απαιτείτο να γίνουν στην επαρχία Λεμεσού και από την περασμένη Κυριακή γίνονται ενέργειες επίλυσης του προβλήματος. Έχει δοθεί παράταση μιας ημέρας για τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου από τους εργαζόμενους, ενώ οι έλεγχοι για αρνητικό πιστοποιητικό PCR θα αρχίσουν από την Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, στις 5 π.μ. Χθες λειτούργησαν 4 σταθμοί δειγματοληψίας και σήμερα λειτούργησε και 2η μονάδα στη Γερμασόγεια με ακόμα 4 σταθμούς ενώ τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν ακόμα 2 σημεία (σύνολο 4)».
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ξεκαθάρισε πως παραμένουν σε εγρήγορση και συνεχίζουν την προσπάθεια να δίνουν λύσεις εκεί και όπου εντοπίζονται κενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα