Αντιδρούν στην Τηλλυρία για επαναφορά από ψευδοκράτος υποχρέωσης τεστ κάθε 72 ώρες

Αντιδράσεις προκαλεί στην περιοχή Τηλλυρίας, η απόφαση του ψευδοκράτους να επαναφέρει ως προαπαιτούμενο της διέλευσης μέσω του οδοφράγματος Λιμνίτη, αρνητικό τεστ κορωνοϊού 72 ωρών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Νίκος Κλέανθους δήλωσε πως χθες συνομίλησε με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κυριάκο Κούσιο, ο οποίος τού ανέφερε πως θα επιληφθεί του θέματος και θα τους ενημερώσει.

Η  απόφαση αυτή, είπε ο κ. Κλεάνθους, απομονώνει τους κατοίκους στην περιοχή, αφού ήδη λαμβάνονται μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ανάμεσα στις επαρχίες για περιορισμό της πανδημίας COVID- 19. Ο κόσμος είπε, είναι σε απόγνωση αναφέροντας πως δεν υπάρχουν λόγια αυτή την στιγμή να περιγράψει τα αισθήματα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας. Η κατάσταση αυτή είπε συνεχίζεται από το 1964 και η περιοχή είναι ξεχασμένη από όλους και όλα. 

Συνεχίζοντας, ο κοινοτάρχης Κάτω Πύργου Τηλλυρίας ανέφερε πως με βάση τον σχεδιασμό που υπάρχει, από τις 12:00 το μεσημέρι θα λειτουργεί σημείο ελέγχου στον δρόμο Παχυάμμου – Κάτω Πύργου και θα απαγορεύεται η διέλευση προς την Πάφο όσων δεν κατέχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Δυστυχώς, είπε, για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνεται η ιστορία, σημειώνοντας πως οι κάτοικοι @κουράστηκαν να κάνουν τους ήρωες".

Από την πλευρά του ο  πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέας Καρός  ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι  μέχρι σήμερα διέρχονταν οι κάτοικοι της περιοχής με ένα τεστ COVID- 19  ενώ δυστυχώς τώρα ζητούν κάθε 72 ώρες, με αποτέλεσμα το κόστος  να είναι μεγάλο.
 
Ο κ. Καρός ανέφερε πως ως έχει η περιοχή είναι απομονωμένη και από την μια και από την άλλη πλευρά. Ζήτησε επίσης όπως γίνει διευθέτηση είτε με την διενέργεια δωρεάν δειγματοληψίας των κατοίκων της περιοχής ή με διαβήματα για διαφοροποίηση της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ