Κλείνουν τα Λύκεια σε Λεμεσό και Πάφο-Η πρώτη αντίδραση των καθηγητών

Κλείδωσε στα νέα μέτρα για αναχαίτιση του κορωνοϊού η Κυβέρνηση, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα για ακόμη μία φορά σε Λεμεσό και Πάφο, όπου βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, παρουσιάζεται η περισσότερη εξάπλωση του ιού.
 
Στα μέτρα που κλείδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο είναι και η απόφαση να κλείσουν τα Λύκεια στην Πάφο και να τεθεί σε εφαρμογή η τηλεκπαίδευση. Κι αυτό επειδή πρόκειται για έφηβους που μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι μόνοι τους και δεν θα χρειαστεί η γονική παρουσία, όπως θα ήταν αναγκαία για τους μαθητές των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Γυμνασίων. Τα νέα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι το τέλος του μηνός.  
 
Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται ώστε να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις που θα φέρουν τα νέα μέτρα, ενώ σε δηλώσεις του είχε τονίσει πως δεν κλείνουν τα σχολεία αλλά διακόπτεται η φοίτηση με φυσική παρουσία. Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει συνεργασία με την ΑΗΚ και έχουν αναβαθμιστεί στη Μέση εκπαίδευση περισσότερα από 100 σχολεία παγκύπρια, πλην 7-8 σχολεία τα οποία εξετάζονται από τους ειδικούς για να βρεθούν λύσεις.
 
Εκτός από τα Λύκεια, με τηλεκπαίδευση θα γίνονται τα μαθήματα και στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις δύο αυτές επαρχίες. 
 
Φόβος για δημιουργία μαθητών δύο ταχυτήτων
Μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης, ανέφερε πως σέβονται τις αποφάσεις των ειδικών και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τους μαθητές. 
 
Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει φόβος για δημιουργία μαθητών δύο ταχυτήτων, ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών σημείωσε πως υπάρχει αυτός ο φόβος, αφού στις άλλες επαρχίες οι μαθητές, ειδικά της Γ' Λυκείου θα παρακολουθούν τα μαθήματα σε φυσική παρουσία, ενώ σε Λεμεσό και Πάφο θα γίνονται διαδικτυακά. 
 
Αναφερόμενος στα προβλήματα που ίσως παρατηρηθούν με την τηλεκπαίδευση, ο Θέμης Πολυβίου τόνισε πως με τον προσωπικό εξοπλισμό των καθηγητών ενδεχομένως να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα, με βάση τα δεδομένα που έχουν ενώπιόν τους, από την περασμένη άνοιξη. Τα μόνα προβλήματα που ενδεχομένως να παρατηρηθούν είναι όταν οι καθηγητές κληθούν να δουλέψουν με τον εξοπλισμό που υπάρχει στα σχολεία.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας