Αυτά είναι τα μέτρα που κλείδωσε το Υπουργικό-Τι κλείνει και τι όχι

Εγκρίθηκαν και ανακοινώνονται σε λίγο τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν προς έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου. Πρόκειται για δύο πακέτα μέτρων, εκ των οποίων αφορά στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, που βρίσκονται στο κόκκινο και θα μπουν σε καραντίνα και το άλλο αφορά σε παγκύπρια μέτρα αποτελούν αυστηροποίηση των υφιστάμενων. Tα μέτρα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτά είναι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ανά το παγκύπριο-Μειώθηκαν οι συναθροίσεις

Καραντίνα και lockdown
Σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο απαγορεύονται οι διακινήσεις από και προς τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, με μοναδική εξαίρεση τα άτομα που εργάζονται στις ουσιώδεις υπηρεσίες, στα οποία θα χορηγείται ειδική άδεια. Αυτοί θα είναι άτομα που εργάζονται στον τομέα της υγείας, αστυνομικοί και εκπαιδευτικοί. Όσοι εισέρχονται αναμένεται να υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα, για να διαφανεί εάν έχουν προσβληθεί. 
 
Θα κλείσουν επίσης όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, όπως καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι παιδότοποι. Παράλληλα, θα παραμείνουν κλειστά γυμναστήρια ενώ θα κλείσουν κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, καζίνο, πρακτορεία στοιχημάτων. Επίσης ο δημόσιος τομέας θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας. 
 
Κλειστά θα παραμείνουν και τα πολυκαταστήματα πάνω από 500 μέτρα, ωστόσο δεν θα κλείσουν υπεραγορές, φαρμακεία, φούρνοι, περίπτερα κτλ. 
 
Με τηλεκπαίδευση θα παρακολουθούν μαθήματά οι έφηβοι που φοιτούν σε Λύκεια στις δύο επαρχίες, στα οποία δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία μαθητών αφού κλείνουν μέχρι το τέλος του μήνα. 

Επίσης, μέτρα φαίνεται κλείδωσαν και στον εκκλησιασμό αφού η Θεία Λειτουργία θα τελείται χωρίς πιστούς, ενώ επηρεάζονται μνημόσυνα, κηδείες, γάμοι και βαπτίσεις, καθώς θα τελούνται στην παρουσία δέκα ατόμων. Επίσης, απαγορεύονται οι δεξιώσεις εκτός εάν γίνουν σε σπίτια με τον αριθμό των προσκεκλημένων να μην ξεπερνά τα δέκα άτομα.  
 
Το κέρφιου θα ισχύει από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί. 

Τα παγκύπρια μέτρα
Πιο ήπια είναι τα παγκύπρια μέτρα. Οι επιχειρήσεις που θα κλείσουν παγκύπρια είναι οι παιδότοποι, ενώ θα απαγορευτούν εκθέσεις, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις καθώς και τα επισκεπτήρια σε οίκους ευγηρίας και ιδρύματα.

Τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα εισέρχεται και δεν θα εξέρχεται ουδείς, εκτός εάν εργάζεται σε ουσιώδες επιχειρήσεις θα ανακοινώσει αύριο η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με την Υπουργό Εργασίας και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών. Ζέτα Αιμιλιανίδου και Γιώργος Παντελή θα αναλύσουν τα μέτρα στήριξης προς επιχειρήσεις και εργαζομένους που θα επηρεαστούν από τα νέα μέτρα.  

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου