Δευτέρα 18 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Στο τραπέζι πιθανή αλλαγή ωραρίου σε Λύκεια και σε άλλες επαρχίες-«Έσχατη λύση»

  14/10/2020 06:58
Στο τραπέζι πιθανή αλλαγή ωραρίου σε Λύκεια και σε άλλες επαρχίες-«Έσχατη λύση»

Στο τραπέζι πιθανή αλλαγή ωραρίου σε Λύκεια και σε άλλες επαρχίες-«Έσχατη λύση»

  14/10/2020 06:58
Νέα δεδομένα έφερε στα σχολεία η αύξηση των κρουσμάτων σε Λάρνακα και Αμμόχωστο, αφού από την Δευτέρα αναμένεται να εφαρμοστεί διαφοροποιημένο ωράριο σε Γυμνάσια και Λύκεια, με τους γονείς να χαρακτηρίζουν την λύση αυτή του Υπουργείου Παιδείας ως τη μοναδική επιλογή για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης σε δύο Επαρχίες
 
Από την ερχόμενη Δευτέρα το κουδούνι στα Λύκεια στην Λάρνακα και την ελεύθερη Αμμόχωστο φαίνεται ότι θα χτυπά στις 8:45 το πρωί, δηλαδή μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά, ενώ οι μαθητές θα φεύγουν από το σχολείο στις 14:50 και αυτό θα διαρκέσει δεκαπέντε ημέρες. Ωστόσο, αν η επιδημιολογική εικόνα δεν παρουσιάσει βελτίωση, τότε υπάρχει ενδεχόμενο να παραταθεί η εφαρμογή του μέτρου.
 
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, μιλώντας στον REPORTER υπέδειξε πως στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις και για εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και σε άλλες επαρχίες, αν η κατάσταση με τα κρούσματα δεν βελτιωθεί. Σημείωσε πως η απόφαση αυτή λήφθηκε, καθώς εντός των σχολικών λεωφορείων δεν τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας.
 
«Εμείς θεωρήσαμε λάθος εξ αρχής να υπάρχει 100% πληρότητα εντός των σχολικών λεωφορείων, αφού δεν τηρούνται τα μέτρα. Η απόφαση αυτή είναι ένα μέτρο ώστε να μην φτάσουμε στην επιλογή να κλείσουν όλα τα σχολεία, κάτι που αν γίνει τώρα, θα χαθεί η χρονιά. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Μάιο. Δεν μπορεί να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής φοίτηση, καθώς είναι αρχή της χρονιάς και δεν μπορεί να μειωθεί η ύλη και πρέπει να μας προβληματίσει αυτή η κατάσταση. Ένας άλλος λόγος που πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση είναι επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμα επιπρόσθετα λεωφορεία, για να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών εντός αυτών. Άρα θεωρούμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή».
 
Ο κ. Διονυσίου υπέδειξε, παράλληλα, ότι η σχετική απόφαση ενδεχομένως να επηρεάσει τους γονείς που εργάζονται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, καθώς θα πρέπει να προβούν στις σχετικές αλλαγές του ωραρίου τους, μετά τη συγκεκριμένη απόφαση.
 
«Ξέρουμε ότι στον δημόσιο τομέα θα υπάρξουν οδηγίες και διευκολύνσεις, κάτι που στον ιδιωτικό τομέα είναι δύσκολο να υπάρξει. Γι’ αυτό καλούμε τις οργανώσεις να συνεργαστούν μαζί μας για αυτό το διάστημα. Εξάλλου, γι’ αυτό το λόγο επιμείναμε να υπάρξει αυτή η διαφοροποίηση στα Λύκεια και όχι στα Γυμνάσια, επειδή οι πλείστοι γονείς έχουν παιδιά και σε Δημοτικό και σε Γυμνάσιο».
 
Προβληματισμένοι οι καθηγητές
Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου σημείωσε πως ως καθηγητές έχουν εκφράσει κάποιους προβληματισμούς, αφού η αλλαγή του ωραρίου ενδεχομένως να δημιουργήσει κάποια προβλήματα σε όσους διδάσκουν και σε γυμνάσιο και σε Λύκειο.
 
«Δεν μπορούμε όμως να πούμε όχι, από τη στιγμή που είναι απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Εμείς εκφράσαμε τους προβληματισμούς μας, να μην δημιουργηθεί χάος εντός των σχολικών μονάδων, ωστόσο θα εφαρμόσουμε το μέτρο, το οποίο είναι μία λύση για να μην κλείσουν καθόλου τα σχολεία. Εξάλλου θα επιδιώξουμε και συνάντηση με την Επιδημιολογική Ομάδα, ώστε να λάβουν ενημέρωση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας