Τρίτη 24 Νοε, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εξέφρασε ανησυχία, αλλά όχι πανικό για τα κρούσματα σε φοιτητές ο Πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΠΑΚ

  13/10/2020 16:13
Εξέφρασε ανησυχία, αλλά όχι πανικό για τα κρούσματα σε φοιτητές ο Πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΠΑΚ

Εξέφρασε ανησυχία, αλλά όχι πανικό για τα κρούσματα σε φοιτητές ο Πρόεδρος Συμβουλίου ΤΕΠΑΚ

  13/10/2020 16:13
Τα επτά περιστατικά κορωνοϊού σε φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ μας ανησυχούν, όπως ανησυχεί και όλη η Κύπρος για την πορεία της πανδημίας, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, Πανίκος Φιλίππου, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει πανικός.
 
Κληθείς να σχολιάσει  τα πρόσφατα περιστατικά που καταγράφηκαν ανάμεσα σε φοιτητές της Νοσηλευτικής, ο κ.Φιλίππου είπε πως η ομάδα διαχείρισης κρίσεως, υπό τον Πρύτανη και το Πρυτανικό Συμβούλιο επιλαμβάνονται του θέματος και όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση.
 
«Έχουν εφαρμοστεί τα πρωτόκολλα, τα οποία προβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας και οι θετικοί στον ιό φοιτητές βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει και απολυμάνσεις στους χώρους του Πανεπιστημίου και γίνεται ιχνηλάτηση.
 
Από τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, συνέχισε, οι φοιτητές φαίνεται πως προσβλήθηκαν από τον Covid-19, ενώ έκαναν την πρακτική τους στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι, παράλληλα, παρακολούθησαν και μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.
 
«Ανησυχούμε πάρα πολύ, όπως ανησυχεί όλη η Κύπρος, γιατί περιστατικά καταγράφονται και σε σχολεία και οργανισμούς και σε άλλα πανεπιστήμια, είναι γενική η ανησυχία», είπε ο κ.Φιλίππου.
 
Σημείωσε πως το κατά πόσο έχουν προσβληθεί άλλοι φοιτητές από τον ιό, θα διαφανεί τις επόμενες μέρες, υπενθυμίζοντας ότι ο κορωνοϊός έχει χρόνο επώασης που μπορεί να ξεπερνά τις 10 μέρες.
 
«Εμείς, ως Συμβούλιο του ΤΕΠΑΚ, είμαστε δίπλα στις πρυτανικές αρχές και στους φοιτητές για κάθε βοήθεια και έχουμε εκφράσει την ευαρέσκεια μας από τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης», είπε ενώ πρόσθεσε ότι ανάλογα με την εξέλιξη, υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης.
 
Εν τω μεταξύ, καθημερινή είναι η ενημέρωση που γίνεται από τον Πρύτανη, Παναγιώτη Ζαφείρη προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ο οποίος στο χθεσινό του μήνυμα αναφέρει πως, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ενεργοποιήθηκε άμεσα η εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου και σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής και την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, τα μαθήματα, εκεί και όπου απαιτείται, θα συνεχίσουν να προσφέρονται διαδικτυακά.
 
Καλεί επίσης όλους να ακολουθούν πιστά τις ανακοινώσεις και αποφάσεις του Πανεπιστημίου και το αναλυτικό υγειονομικό πρωτόκολλο που ετοίμασε το πανεπιστήμιο, στη βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.
 
Διαβεβαιώνει, τέλος, ότι η ηγεσία του πανεπιστημίου και η ομάδα διαχείρισης κρίσης βρίσκεται σε αυξημένη εγρήγορση και παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας