Τρίτη 9 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Άμυνας για το μπέρδεμα με τις κλήσεις εφέδρων

  07/10/2020 07:17
Ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Άμυνας για το μπέρδεμα με τις κλήσεις εφέδρων

Ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Άμυνας για το μπέρδεμα με τις κλήσεις εφέδρων

  07/10/2020 07:17

Καμία ανησυχία δεν φαίνεται να εμπνέουν μέχρι στιγμής στο Υπουργείο Άμυνας, οι παρουσιάσεις εφέδρων και εθνοφυλάκων. Μπορεί αρχικά να είχε παρθεί η απόφαση για αναβολή και παράταση των παρουσιάσεων λόγω κορωνοϊού, ωστόσο οι κλήσεις εφέδρων συνεχίζονται κανονικά, χωρίς να υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα, αφού τηρούνται κανονικά τα μέτρα που προβλέπονται με βάση τα σχετικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. 

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, ανάφερε ότι με το νέο σύστημα της εφεδρείας, οι έφεδροι καλούνται τρεις φορές τη μια χρόνια, που είναι μια παρουσίαση για ανοικτό πεδίο βολής, μια κατά οργανικό τμήμα και μια καθολική της Μονάδας (σ.σ από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, εκτός του ανοικτού πεδίου βολής που μετά την ολοκλήρωση της βολής αποδεσμεύεται ο έφεδρος). Την επόμενη χρονιά, ωστόσο, ο έφεδρος καλείται για 30 ώρες συνεχόμενες για τη λεγόμενη αξιολόγηση.

«Όσες Μονάδες πέρσι έχασαν την αξιολόγησή τους, φέτος θα κάνουν τρεις παρουσιάσεις. Κάποιοι που είχαν τρεις παρουσιάσεις πέρσι, φέτος έχουν σειρά να κάνουν την αξιολόγηση και ήδη έχουν ξεκινήσει οι αξιολογήσεις», εξήγησε ο κ. Πιερή.

Ως εκ τούτου, λόγω του κορωνοϊού διαφοροποιήθηκαν κάποια δεδομένα στις εφεδρείες, καθώς ακυρώθηκαν ορισμένες παρουσιάσεις πέρσι, οι οποίες δεν κατάφεραν να τις αναπληρώσουν όλες και έτσι τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος προγραμματισμός, βάσει του σχεδίου που υπάρχει.

Όπως τονίστηκε πάντως από τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, δεν κλήθηκαν να παρουσιαστούν κάποιοι που δεν ήταν προγραμματισμένοι. Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να ειδοποιήθηκαν για να παραλάβουν τα νέα ΦΑΠ της νέας χρόνιας, αλλά δεν ήταν κανονική παρουσίαση.

«Απλά εκείνο που έκανε εντύπωση σε ορισμένους ήταν η ταξιαρχία της Λευκωσίας που προγραμματίστηκε για τον Δεκέμβρη και φάνηκε ότι ένα ολόκληρο χρόνο δεν πήγαν πέρσι λόγω του κορονωϊού και τώρα κάνουν έντεκα μήνες για να πάνε», αναφέρει ο κ. Πιερή, προσθέτοντας πως «θα γίνει κανονικά η προγραμματισμένη 30ωρη αξιολόγηση τέλος του χρόνου».

Κληθείς να σχολιάσει τη διεξαγωγή των παρουσιάσεων των εφέδρων στα στρατόπεδα, ο Χρίστος Πιέρη, επεξήγησε ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός λόγω του κορωνοϊού, διότι είναι εξωτερικοί οι χώροι, τονίζοντας ωστόσο πως τηρούνται όλα τα σχετικά πρωτόκολλα.

«Δεν ανησυχούμε γιατί δεν υπάρχουν ακυρώσεις και οι παρουσιάσεις γίνονται κανονικά. Αν τα κρούσματα πάνε 50 για παράδειγμα και βγούνε άλλα πρωτόκολλα που να απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις σε εξωτερικό χώρο, σίγουρα πρέπει να λάβουμε άλλα μέτρα. Με αυτά τα δεδομένα όμως, που επιτρέπονται μέχρι 350 άτομα σε εξωτερικό χώρο, δεν μπήκαμε στη διαδικασία για να αλλάξουμε κάτι. Μιλήσαμε με το Υπουργείο Υγείας και προχωρούμε κανονικά όλες τις διαδικασίες».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν στην παρούσα φάση κρούσματα σε στρατόπεδα, ο κ. Πιερή ήταν αρνητικός, υποδεικνύοντας πως «μόνο μια περίπτωση ατόμου ήταν θετικό στον ιό και αυτό ήταν σε άτομο που ήρθε από το εξωτερικό αλλά βρισκόταν σε καραντίνα χωρίς να πάει ωστόσο στη μονάδα του, οπότε δεν υπάρχει κάποια ανησυχία». 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας