Σάββατο 6 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Χαιρετίζει ο Δήμος Λεμεσού την παράδοση φοιτητικών εστιών από την Αρχιεπισκοπή

  05/10/2020 19:47
Χαιρετίζει ο Δήμος Λεμεσού την παράδοση φοιτητικών εστιών από την Αρχιεπισκοπή

Χαιρετίζει ο Δήμος Λεμεσού την παράδοση φοιτητικών εστιών από την Αρχιεπισκοπή

  05/10/2020 19:47
Την ικανοποίησή του από την παράδοση των πρώτων 180 φοιτητικών εστιών με χαμηλό ενοίκιο, που ανήγειρε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ, εξέφρασε σήμερα ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.
 
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «χαιρετίζουμε την παράδοση των φοιτητικών εστιών στους φοιτητές της πόλης μας και συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου γι αυτήν την πρωτοβουλία».
 
«Θεωρούμε ότι είναι μια εξαιρετικά καλή εξέλιξη γιατί θα βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν φτηνή φοιτητική στέγη», είπε και υπέδειξε ότι «προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και ο Δήμος Λεμεσού, με το έργο Προσιτή Στέγη, που έχουμε προγραμματίσει με τον Κυπριακό Οργανισμό Αναπτύξεως Γης τόσο στην περιοχή του Αγίου Νικολάου όσο και του Αγίου Ιωάννη».
 
Συγκεκριμένα, συνέχισε, «μέρος των 600 και πλέον οικιστικών μονάδων που θα ανεγερθούν, θα περιλαμβάνουν και φοιτητικές μονάδες», ενώ πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξουν στο Δήμο Λεμεσού και όσο πιο κοντά στο κέντρο της πόλης, που είναι και οι υποδομές των ΤΕΠΑΚ, υποδομές για φοιτητικές εστίες».
 
Παράλληλα, επανέφερε πρόταση του Δήμου, προς το Υπουργείο Μεταφορών, για να αξιοποιηθεί μέρος δημοτικού τεμαχίου που βρίσκεται απέναντι από τις νέες φοιτητικές εστίες, για λειτουργία του συστήματος δημόσιων μεταφορών «Park and Ride», το οποίο εγκαινίασε πρόσφατα ο Δήμος στο κέντρο της πόλης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας