Σάββατο 16 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Η έξυπνη ιδέα του 16χρονου Κυριάκου που δίνει λύση στο πρόβλημα χιλιάδων μαθητών

Φοινιώ Σάββα  05/10/2020 06:56
Η έξυπνη ιδέα του 16χρονου Κυριάκου που δίνει λύση στο πρόβλημα χιλιάδων μαθητών

Η έξυπνη ιδέα του 16χρονου Κυριάκου που δίνει λύση στο πρόβλημα χιλιάδων μαθητών

Φοινιώ Σάββα  05/10/2020 06:56
Λύση στο πρόβλημα χιλιάδων μαθητών, που ψάχνουν τρόπο πρόσβασης σε εξεταστικά δοκίμια, δίνει μαθητής της Β’ Λυκείου, ο οποίος αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του ιστοσελίδα.
 
Ο 16χρονος Κυριάκος Χριστοδουλίδης, έφτιαξε την ιστοσελίδα Exams Cy, ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, αλλά και να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους για ολοκληρωμένη μελέτη.
 
Μετά από έρευνα αγοράς, διαπίστωσε πως αυτό που έλειπε είναι η πρόσβαση σε εξεταστικά δοκίμια, για όλες τις τάξεις της Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και για όλους τους γνωστούς διαγωνισμούς και Ολυμπιάδες, σε διάφορα μαθήματα.
 
«Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της ιστοσελίδας προέκυψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, που είχαμε μείνει στο σπίτι. Αποφάσισα να φτιάξω κάτι αξιόλογο, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τους συμμαθητές μου, κυρίως. Έψαξα να δω τι δεν υπάρχει και θα μπορούσα να δημιουργήσω και να κάνω τη διαφορά. Ήξερα ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, από τότε που ήμουν εγώ σε πιο μικρές ηλικίες και έψαχνα εξεταστικά δοκίμια, με δυσκολία έβρισκα. Οι συμμαθητές μου πήγαιναν σε ιδιωτικά φροντιστήρια και πλήρωναν για να έχουν πρόσβαση στα εξεταστικά δοκίμια και έτσι θεώρησα ότι θα ήταν καλό να προχωρήσω σε αυτή την ιδέα. Είναι δωρεάν και ανοικτή στον κόσμο. Είναι σε μορφή QR και μπορεί ο καθένας να κατεβάσει οποιοδήποτε αρχείο. Έχω πιστοποιηθεί ότι είναι ασφαλές να κατεβάσουν τα αρχεία, χωρίς ιό ή κάτι», υπέδειξε ο ίδιος στον REPORTER.
 
Στην προσπάθειά του για να δημιουργήσει αυτή την ιστοσελίδα, είχε στο πλευρό του άτομα, που του έμαθαν πως να γράφει κώδικα QR, αλλά και πως να ετοιμάσει τη σελίδα του.
 
«Από φορέα της Κυβέρνησης δεν υπήρχε κάποια στήριξη. Είχα στήριξη και από ένα οργανισμό κάποιων οικογενειακών φίλων, που με βοήθησε πως να προχωρήσω. Είναι ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι για start-ups εταιρείες. Είχα μιλήσει με ορισμένους νομικούς συμβούλους, ώστε να πάρω πληροφορίες για το πως είναι νόμιμο αυτό που ήθελα να κάνω, επειδή ορισμένα εξεταστικά δοκίμια ήδη υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, είτε στις ιστοσελίδες κάποιων σχολείων. Είχα και επικοινωνία με το Υπουργείο, αν είναι νόμιμο να χρησιμοποιήσω τα αρχεία και μου είπαν ναι. Έστειλα και επιστολή στον υπουργό, για να τον ενημερώσω και περιμένω σχετική απάντηση».
 
Μετά τις εξετάσεις τετραμήνων τα αποτελέσματα
Η προώθηση της ιστοσελίδας του γίνεται μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook, ενώ έχει καταβάλει και συγκεκριμένο ποσό, ώστε να το δουν γύρω στα 20,000 άτομα. Για την ιστοσελίδα του, βρήκε και χορηγούς, τους οποίους προσέγγισε, μέσω επιστολών.

«Είναι νωρίς ακόμη για να δω αν είναι κάτι που θα πετύχει ή όχι, επειδή οι μαθητές θα το χρειαστούν όταν πλησιάσει ο καιρός των εξετάσεων. Ευτυχώς για μένα, η πρώτη και Δευτέρα Λυκείου θα παρακαθήσουν στις εξετάσεις τετραμήνων και δεν θα περιμένω μέχρι τον Ιούνιο να δω εάν υπάρχει ανταπόκριση».
 
Τα επόμενα βήματα για τη σελίδα
«Θα εμπλουτίσω σε υλικό τη σελίδα. Υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για συνεργασία με συγκεκριμένη ομάδα καθηγητών, που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, που σκέφτονται να γράψουν ένα βιβλίο και θα το διαθέτουμε διαδικτυακά σε πιο χαμηλή τιμή από την έντυπη μορφή του».
 
Πάντως στην ιστοσελίδα του Κυριάκου, υπάρχουν ήδη κάποια σχόλια από μαθητές, οι οποίοι κάνουν λόγο για εξαιρετική ιστοσελίδα. 
 
«Καταπληκτική δουλεια, μέχρι τώρα μου έπαιρνε αρκετή ώρα να βρω εξεταστικά δοκίμια, ενώ εδώ στο examscy τα βρίσκω με μερικά μόνο κλικς», έγραψε ένας μαθητής, ενώ άλλη μαθήτρια ανέφερε πως είναι «εξαιρετική δουλειά, σας ευχαριστώ εκεί στο examsCY για τη βοήθεια, επιτέλους βρηκα ένα χώρο με όλες τις πληροφορίες που θέλω μαζεμένες».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας