Τετάρτη 27 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο

  29/09/2020 12:52
Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο

Άλλο ένα κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο

  29/09/2020 12:52
Φαίνεται ότι μεγαλώνουν οι αλυσίδες μετάδοσης στη Λάρνακα, αφού εντοπίστηκε ακόμη ένα θετικό κρούσμα σε σχολείο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, πρόκειται για μαθητή της τάξης Λυκείου στην επαρχία Λάρνακας, ο οποίος έχει τεθεί σε αυτοπεριορισμό, καθώς έχει ενημερωθεί από χθες βράδυ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και δεν έχει μεταβεί στο σχολείο σήμερα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα κρούσματα που καταγράφηκαν στα σχολεία το τελευταίο δεκαήμερο
 
Στο σχολείο έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες εφαρμογής των πρωτοκόλλων και σε αυτοπεριορισμό έχουν τεθεί και οι συμμαθητές του μαθητή.
 
Εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή, ενώ στο σχολείο έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες απολύμανσης.
 
Δεν αποτελεί έκπληξη για το Υπουργείο Παιδείας
Ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία δεν αποτελεί έκπληξη για το Υπουργείο Παιδείας, αλλά ούτε για την επιδημιολογική ομάδα, αφού ήταν κάτι  αναμενόμενο, από την στιγμή που ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί από την κοινότητα.
 
Ωστόσο, αυτό που προσπαθούν να πετύχουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες είναι να σταματήσουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού, εντός των σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζεται ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο αυτή τη φορά δεν πηγαίνουν κινητές ομάδες στα σχολεία, όπως τον περασμένο Μάιο, αλλά παραπέμπονται στα εργαστήρια, όσοι επιλεγούν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας