Τρίτη 9 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Συναγερμός για το κρούσμα σε ειδικό σχολείο-Πάνω από 100 άτομα σε αυτοπεριορισμό

  23/09/2020 10:19
Συναγερμός για το κρούσμα σε ειδικό σχολείο-Πάνω από 100 άτομα σε αυτοπεριορισμό

Συναγερμός για το κρούσμα σε ειδικό σχολείο-Πάνω από 100 άτομα σε αυτοπεριορισμό

  23/09/2020 10:19

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ο εντοπισμός κρούσματος σε μαθήτρια ειδικού σχολείου της Λάρνακας. Ένα περιστατικό που εντοπίστηκε τυχαία, όταν υποβλήθηκε σε εργαστηριακή εξέταση στο πλαίσιο προεγχειρητικού ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φόβοι για έξαρση του ιού σε όλη την Κύπρο-Τα σενάρια και τα μέτρα στο τραπέζι

Τόσο η οικογένεια όσο και η διεύθυνση της σχολικής μονάδας έχουν ενημερωθεί από ψες από την Ομάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης  και ήδη, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας δρομολογήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για απομόνωση των στενών επαφών, ενώ έχει ήδη γίνει ενημέρωση των υπόλοιπων μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού, με τη βοήθεια και τη συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου.

Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν πως όλοι οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι στο ειδικό σχολείο που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, που ξεπερνούν τους εκατό, θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό. Αυτό που προκαλεί τη μεγάλη ανησυχία, είναι ο φόβος ύπαρξης εστίας εντός του σχολείου, γι’ αυτό η ομάδα ιχνηλάτησης εργάζεται πυρετωδώς, προκειμένου να εντοπιστούν και να περιοριστούν όλες οι επαφές. Το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θετική στον κορωνοϊό μαθήτρια Ειδικού Σχολείου-Επίσημη ανακοίνωση και για Εθνικό

«Ενημερώθηκε το σχολείο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για εφαρμογή των πρωτοκόλλων και απολύμανση του. Σήμερα ενημερωθήκαμε επίσημα και εμείς. Η διεύθυνση γνωρίζει ποια άτομα ήρθαν σε επαφή και πρέπει να μπουν σε αυτοπεριορισμό», δήλωσε στον REPORTER ο Χρίστος Αυγουστίνος, Πρόεδρος του Συνδέσμου γονέων σχολείων παιδιών με ειδικές ανάγκες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας