Κυριακή 17 Ιαν, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βγάζουν τις μάσκες οι εκπαιδευτικοί-Πράσινο φως για χαλαρώσεις

  15/09/2020 19:56
Βγάζουν τις μάσκες οι εκπαιδευτικοί-Πράσινο φως για χαλαρώσεις

Βγάζουν τις μάσκες οι εκπαιδευτικοί-Πράσινο φως για χαλαρώσεις

  15/09/2020 19:56
Αλλαγές στον τρόπο χρήσης της προστατευτικής μάσκας από τους εκπαιδευτικούς την ώρα της διδασκαλίας επέτρεψαν οι ειδικοί.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις αυτές από αρμόδιο πρόσωπο στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ αναμένεται και επίσημη τοποθέτηση από την Κυβέρνηση, επί του θέματος.
 
Η θετική αυτή η εξέλιξη, όπως την χαρακτηρίζουν έρχεται λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, για τα κλιματιστικά, κατά την οποία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις είχαν υποβάλει εκ νέου το αίτημά τους στον Πρόδρομο Προδρόμου.
 
Οι εκπαιδευτικοί, εκτός από το αίτημα για αφαίρεση της μάσκας για λίγο από τους ίδιους, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, είχαν ακόμη δύο αιτήματα, για τα οποία περιμένουν να τοποθετηθούν οι ειδικοί.
 
-Οι εκπαιδευτικοί που έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως αντί μάσκας φέρουν προστατευτική ασπίδα προσώπου και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
 
-Οι μαθητές που επίσης αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, να προσκομίζουν χαρτί από τον προσωπικό τους παιδίατρο και αντί μάσκας να φέρουν επίσης προστατευτική ασπίδα προσώπου, νοουμένου ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα.
 
Σημειώνεται πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εξέφρασαν την επιθυμία να έχουν συνάντηση με τον υπουργό υγείας και την ειδική υποομάδα της επιδημιολογικής ομάδας, ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή δεν κρίνεται αναγκαία τέτοια συνάντηση.
 
Μέχρι στιγμής οι αλλαγές δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ενημερώθηκαν σχετικά οι εκπαιδευτικές οργανώσεις.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας