Κυριακή 17 Οκτ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Οι καταχρήσεις στο επίκεντρο των συναντήσεων Ιωάννου με ΟΑΥ, ΟΚΥΠΥ και ΟΣΑΚ

  08/09/2020 15:54
Οι καταχρήσεις στο επίκεντρο των συναντήσεων Ιωάννου με ΟΑΥ, ΟΚΥΠΥ και ΟΣΑΚ

Οι καταχρήσεις στο επίκεντρο των συναντήσεων Ιωάννου με ΟΑΥ, ΟΚΥΠΥ και ΟΣΑΚ

  08/09/2020 15:54
Συναντήσεις του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με τους οργανωμένους ασθενείς, τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ
 
Χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) και της ΟΣΑΚ και του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) είχε σήμερα ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Κατά τις συναντήσεις, ο Υπουργός Υγείας έτυχε ενημέρωσης για τις διεργασίες που γίνονται από τους δύο Οργανισμούς για επίλυση των διαφόρων προβλημάτων. Ταυτόχρονα, εξετάστηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τους ασθενείς και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥπΥ, έτσι ώστε η εξυπηρέτηση στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας να βελτιωθεί προς όφελος των ασθενών.
 
Ειδικότερα, στις συναντήσεις συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα των καταχρήσεων που παρατηρούνται από μερίδα παρόχων και δικαιούχων, καθώς και τις διορθωτικές ενέργειες που λαμβάνονται από πλευράς Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας για περιορισμό αυτού του φαινομένου. Οι εκπρόσωποι της ΟΣΑΚ επανέλαβαν την ανάγκη να προωθηθεί η εφαρμογή πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα του Συστήματος και θα διευκολύνουν τους ασθενείς στη λήψη υπηρεσιών υγείας.
 
Επιπρόσθετα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων και μεταφέρθηκε από πλευράς ΟΣΑΚ η ετοιμότητα της Ομοσπονδίας να συμβάλει στον καθορισμό πιο δομημένων διαδικασιών που θα αναβαθμίσουν την εμπειρία των ασθενών στα δημόσια νοσηλευτήρια.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας