Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βγάζουν το χακί και πάνε για σπουδές περίπου 270 νεοσύλλεκτοι

  03/09/2020 15:43
Βγάζουν το χακί και πάνε για σπουδές περίπου 270 νεοσύλλεκτοι

Βγάζουν το χακί και πάνε για σπουδές περίπου 270 νεοσύλλεκτοι

  03/09/2020 15:43
Κατ΄ εξαίρεση αναστολή της θητείας όλων όσων νεοσυλλέκτων εξασφάλισαν θέση σε βρετανικά πανεπιστήμια, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και ενόψει της αύξησης των διδάκτρων στα βρετανικά πανεπιστήμια από τη νέα χρονιά, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε πως όσοι νεοσύλλεκτοι εξασφάλισαν ήδη θέση θα έχουν το δικαίωμα να ανασταλεί η θητεία τους στην Ε.Φ.. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 270 νεοσύλλεκτους, ωστόσο ο ακριβής αριθμός αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
 
Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποστείλει στην Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό για πρόσληψη επιπλέον αριθμού Συμβασιούχων Οπλιτών (ΣΥΟΠ) για να καλύψουν το κενό των προσωρινά απολυθέντων εθνοφρουρών.
 
«Το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία αποφάσισε την κατ’ εξαίρεση προσωρινή απόλυση των στρατιωτών που έχουν καταταγεί στην 2020 ΕΣΟ, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει θέσεις σε αγγλικά πανεπιστήμια για το έτος 2020 σύμφωνα με τα κριτήρια και προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κούσιος υπενθυμίζοντας το ζήτημα που είχε προκύψει μετά την απόφαση των αγγλικών πανεπιστημίων να αυξήσουν τα τέλη φοίτησης.
 
Και το Υπουργικό Συμβούλιο, πρόσθεσε, έκρινε «ότι ήταν σκόπιμο να βοηθηθούν οι στρατευμένοι, να έχουν τη δυνατότητα δηλαδή να μπορέσουν να παρακολουθήσουν από φέτος τα μαθήματα στα πανεπιστήμια της Αγγλίας, ώστε να επωφεληθούν των πιο χαμηλών ποσών τα οποία θα πρέπει να καταβάλουν στα πανεπιστήμια».
 
Σημείωσε παράλληλα πως «για την κάλυψη του κενού θα ζητηθεί έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων για συμπληρωματικό προϋπολογισμό για να καταστεί δυνατή η πρόσληψη ικανοποιητικού αριθμού ΣΥΟΠ για περιορισμένη περίοδο, για να καλυφθούν οι ανάγκες της Εθνικής Φρουράς, που θα προκληθούν, ακριβώς, από την προσωρινή απόλυση των στρατιωτών που θα φοιτήσουν στα αγγλικά πανεπιστήμια».
 
Διευκρίνισε σε αυτό το σημείο ότι οι προσλήψεις των ΣΥΟΠ θα αφορούν ποσοστό του αριθμού των στρατιωτών μας που θα απολυθούν προσωρινά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας