Η Επιτροπή Υγείας συζητά τη διαδικασία και αξιοπιστία των τεστ για τον κορωνοϊό

Ικανοποίηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου ήταν το γενικό αίσθημα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχε σε σχέση με το μείζων ζήτημα που απασχολεί την ανθρωπότητα και την κατάσταση στον τόπο. Η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την 28η Μαΐου με φυσική παρουσία των μελών της και των προσκεκλημένων, στο Συνεδριακό Κέντρο, ώστε ο Υπουργός Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή για τη διαδικασία των διενέργειας των τεστ σε ό,τι αφορά την προσβολή από τον ιό.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 10.30 και θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας Κώστας Κωνσταντίνου σε τηλεδιάσκεψη σήμερα η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου για τις εξελίξεις που έχουν σχέση με την πανδημία από τον κορωνοϊό, τα μέτρα, για τα δεδομένα που αφορούν τα νοσοκομεία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Καμία ανατροπή στην επιδημιολογική εικόνα-Θετικά τα μέχρι στιγμής δεδομένα
 
Ο κ. Κωνσταντίνου διευκρίνισε ότι στην ενημέρωση της Επιτροπής Υγείας συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Θωμάς Αντωνίου και Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Αθως Τσινωντίδης, που απάντησαν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής και έδωσαν διευκρινίσεις.
 
Διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων στη τηλεδιάσκεψη, είναι «ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες πάμε καλά και ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπ. Υγείας για ΓΕΣΥ: «Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, αλλά θα τα καταφέρουμε»
 
Ερωτηθείς αν η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ενημερώθηκε για νέα χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα ή και την άρση τους, ο Πρόεδρος του σώματος είπε ότι αυτά είναι θέματα που καθοριστούν με τους επιδημιολόγους, αλλά σίγουρα εάν παραμείνουμε κοντά στη μηδενική βάση εντοπισμού νέων προσβολών από τον ιό θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις, αλλά σημείωσε οι όποιες χαλαρώσεις θα αποφασιστούν υπό προϋποθέσεις.
 
Ερωτηθείς ακολούθως εάν επισημάνθηκε κίνδυνος ότι μπορεί να χειροτερέψει, σε σχέση με τώρα η διασπορά του ιού το φθινόπωρο, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι δεν λέχθηκε κάτι τέτοιο.
 
Σε ό,τι αφορά τη συνεδρία για ενημέρωση της Επιτροπής Υγείας για τη διαδικασία και αξιοπιστία των τεστ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αυτή θα γίνει μετά από δική του εισήγηση, ώστε, όπως ανέφερε, να διευκρινιστούν τα όσα συζητούνται και οι δικαίως ή αδίκως επικρίσεις, δημοσιογράφων και Βουλευτών.

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού