Δευτέρα 12 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πίσω στα θρανία οι τελειόφοιτοι-Η νέα πραγματικότητα στα σχολεία (pics)

  11/05/2020 10:58
Πίσω στα θρανία οι τελειόφοιτοι-Η νέα πραγματικότητα στα σχολεία (pics)

Πίσω στα θρανία οι τελειόφοιτοι-Η νέα πραγματικότητα στα σχολεία (pics)

  11/05/2020 10:58
Κάτω από ομαλές συνθήκες προσήλθαν από το πρωί οι τελειόφοιτοι μαθητές στα σχολεία τους κάνοντας ποδαρικό στην μετά κορωνοϊού εποχή, ώστε να προετιμαστούν κατάλληλα ενόψει των Παγκύπριων Εξετάσεων.
 
Ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου έκανε αυτοψία σε λύκεια της Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η πρώτη μέρα κυλά ομαλά και οι μαθητές φαίνεται να προσαρμόστηκαν με τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν σχολαστικοί καθαρισμοί, ώστε οι μονάδες να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές ενώ οι εκπαιδευτικοί έλαβαν σχετικές οδηγίες για το πως θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ο υπουργός Παιδείας επισκέφθηκε τάξεις μαθητών και κλήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Στο ερώτημα τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιος τελειόφοιτος εντοπιστεί θετικός στον κορωνοϊό, ο κ. Προδρόμου υπέδειξε πως θα ακολουθηθούν τα πρωτόκολλα και ο μαθητής θα απομονωθεί, ενώ θα γίνουν οι σχετικές διαδικασίες για να μην χάσει τις εξετάσεις.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, σημείωσε ότι σήμερα λειτούργησαν τα λύκεια και οι τεχνικές σχολές για την τρίτη Λυκείου με την προσέλευση να είναι καθολική, αφού ανήλθε στο 95%. 

«Αντιλαμβάνομαι ότι το υπόλοιπο 5%, είναι παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες τα οποία παρακολουθούν το μάθημα μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευση», πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου. 

«Με αυτή την ευκαιρία αποφασίστηκε ότι και τα υπόλοιπα παιδιά που θα παραμείνουν στο σπίτι να παρακολουθούν το μάθημα από το σπίτι.
Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει και τουλάχιστον σε αυτό το σχολείο όλα προχωρούν ομαλά. Η μόνη διευκρίνηση είναι ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα teams που αδειοδότήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας», υπέδειξε.

Ο υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τα παιδιά και τους μαθητές που παρουσιάστηκαν με προθυμία στην τάξη.

Την πρώτη διδακτικη περίοδο οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν από σήμερα στα σχολεία.
 
Πάντως, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Κώστα Χατζησάββα, το ποσοστό προσέλευσης στα σχολεία της Λεμεσού έφτασε στο 75 με 80%. 

Χρειάζεται εγρήγορση 
Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση, να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα για να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών, Ντίνος Έλληνας.
 
Με αφορμή την πρώτη επιστροφή μαθητών στα θρανία, των τελειοφοίτων, ο κ.Έλληνας ανέφερε ότι πρέπει όλοι να σεβαστούμε την απόφαση της Κυβέρνησης και «να προσπαθήσουμε για το καλύτερο», στέλνοντας το δικό του μήνυμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και προσωπικό των Σχολικών Εφορειών.

 «Πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να συμπεριφερθούμε όλοι υπεύθυνα για να στηρίξουμε αυτήν την πολιτική απόφαση και να τελειώσει αυτή η σχολική χρονιά με καλούς οιωνούς, χωρίς να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα», συμπλήρωσε.
 
Ενδεικτικά ανέφερε πως στο μεγαλύτερο σχολείο της Κύπρου, το Λανίτειο, έχουν επιστρέψει σήμερα 106 από σύνολο 124 μαθητών και μαθητριών της Γ’ Λυκείου, ποσοστό πέραν του 85%.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση πως με τα μέτρα ασφάλειας που λήφθηκαν και την υπευθυνότητα, όλοι οι μαθητές θα επιστρέψουν σύντομα στα θρανία τους χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλακτικότητα.


Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως οι χώροι έχουν απολυμανθεί, όπως χώροι διδασκαλίας, θρανία, καρέκλες και χώροι υγιεινής και πως αυτό θα γίνεται καθημερινά μετά το πέρας των μαθημάτων.
 
«Επίσης οι υγειονομικοί επόπτες των μεγάλων σχολικών εφορειών επιβλέπουν το προσωπικό καθαριότητας, έτσι ώστε τα μέτρα και το πρωτόκολλο που μας έχει σταλεί να εφαρμοστεί, για να μην έχουμε οποιοδήποτε πρόβλημα μέχρι το τέλος της χρονιάς», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών.
 
Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως είναι η ίδια η καθημερινότητα μας και οι πράξεις μας που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα για τα σχολεία μας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας