Δευτέρα 1 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Πάνω από 120 χιλιάδες πολίτες στο καρναβάλι της Λεμεσού-«Το καλύτερο των τελευταίων ετών»

  01/03/2020 18:17
Πάνω από 120 χιλιάδες πολίτες στο καρναβάλι της Λεμεσού-«Το καλύτερο των τελευταίων ετών»

Πάνω από 120 χιλιάδες πολίτες στο καρναβάλι της Λεμεσού-«Το καλύτερο των τελευταίων ετών»

  01/03/2020 18:17
Φαντασμαγορική, γεμάτη τρέλα και πολύ κέφι ήταν η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση με την οποία κορυφώθηκε το Λεμεσιανό καρναβάλι.

Πάνω από εκατόν χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας παρακολούθησαν την εντυπωσιακή παρέλαση, ξέχασαν τις έγνοιες και τα προβλήματα τους και χόρεψαν σε καρναβαλίστικους ρυθμούς. « Πραγματικά φέτος ήταν η καλύτερη παρέλαση των τελευταίων χρόνων» ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης.

Απ' όλα περιλάμβανε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση, εντυπωσιακές και ευφάνταστες στολές βγαλμένες μέσα από τη φαντασία και την επικαιρότητα, πελλόμασκες, χρώμα, εκπλήξεις  αλλά και ομάδες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η φετινή παρέλαση, η οποία κράτησε πέραν των πέντε ωρών,  ήταν η μεγαλύτερη σε συμμετοχή κόσμου τα τελευταία χρόνια, αφού σύμφωνα με το Δήμαρχο, Νίκο Νικολαΐδη, συμμετείχαν σ’ αυτήν πέραν των τριάντα χιλιάδων καρναβαλιστών σε 110 ομάδες. Εκτιμάται δε, ότι την παρακολούθησαν περισσότεροι από 120 χιλιάδες πολίτες. Σύμφωνα  με την αστυνομία, πέραν των 38 χιλιάδων αυτοκινήτων ήρθαν σήμερα στη Λεμεσό από τις άλλες πόλεις.

« Είναι ανεπανάληπτο αυτό που έγινε φέτος με την καρναβαλίστικη παρέλαση. Ο κόσμος συμμετείχε, διασκέδασε, ξέχασε τα προβλήματα του για λίγες ώρες και απόλαυσε όμορφες στιγμές.  Πραγματικά φέτος ήταν η καλύτερη παρέλαση των τελευταίων χρονών» ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης. 

Σύμμαχος των καρναβαλιστών αποδείχθηκε ο καιρός, ο οποίος επέτρεψε σε ντόπιους και ξένους να κατακλύσουν την πόλη του γλεντιού και της διασκέδασης και να απολαύσουν την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε επί της λεωφόρου Μακαρίου.
 
Διασκέδαση, χορός, έξυπνες αμφιέσεις και μία γερή δόση τρέλας συνέθεταν το σημερινό σκηνικό στη Λεμεσό, η οποία για άλλη μία φορά απέδειξε ότι ξέρει από καρναβάλι.
 
Η εκκίνηση της παρέλασης δόθηκε έπειτα από μία φαντασμαγορική τελετή με πυροτεχνήματα και χαρτοπόλεμο από τον Δήμαρχο της πόλης, ο οποίος στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες σε βετεράνους καρναβαλιστές. 
Πρώτος στη διασκέδαση ο Βασιλιάς Λεμέσιος ο Μαχαραγιάς, που ενσάρκωσε φέτος ο Γιώργος Νικολάου  με το εντυπωσιακό άρμα του,  τη συνοδεία του και βεβαίως τη Βασιλική οικογένεια. Μαζί τους δημοτικοί σύμβουλοι, οι μαζορέτες τους Σώματος Κυπρίων Οδηγών και η φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού. Προηγήθηκαν  οι ομάδες κανταδόρων που σκόρπισαν καρναβαλίστικες μελωδίες .
 
Πολυπρόσωπες ομάδες με πολύχρωμα κουστούμια ήταν ανάμεσα στα εντυπωσιακά άρματα της φετινής καρναβαλίστικης παρέλασης. Τα άρματα και οι αμφιέσεις των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, από τα παραμύθια αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική.
Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους, ιδιαίτερα αυτά  που σατίριζαν τους πολιτικούς ηγέτες,  την αστυνομία, το ποδόσφαιρο, την οικονομία,  την έλλειψη χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης  και άλλα πολλά θέματα.

Η αυλαία του 10ήμερου Λεμεσιανού καρναβαλιού πέφτει απόψε με τον καρναβαλίστικο χορό που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο παλιό λιμάνι.

​​​​​​​
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας