Κυριακή 28 Φεβ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Προπηλάκισαν και επιτέθηκαν φραστικά στον Φαίδωνα Φαίδωνος

  18/02/2020 13:10
ΒΙΝΤΕΟ: Προπηλάκισαν και επιτέθηκαν φραστικά στον Φαίδωνα Φαίδωνος

ΒΙΝΤΕΟ: Προπηλάκισαν και επιτέθηκαν φραστικά στον Φαίδωνα Φαίδωνος

  18/02/2020 13:10
Αντιμέτωπος με την οργή πολιτών, που πραγματοποιούσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο για να δηλώσουμε την αγανάκτηση τους για την αποκοπή δέντρων και τον εξωραϊσμό της πόλης.
 
Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ έλαβαν μέρος δεκάδες άτομα με πλακάτ και πανό. Σε κάποια στιγμή ο Δήμαρχος Πάφου, εξήλθε από το Δημαρχείο και ζήτησε να μιλήσει στους διαμαρτυρόμενοθς. Τότε κάποιος από αυτούς του είπε ότι πρέπει να πάει σπίτι του και τον αποκάλεσε «μαϊμούνα».
 
Ο Φάιδωνας Φάιδωνος, έδειξε σε Αστυνομικό ποιος τον προπηλάκισε και αυτός προσέγγισε τον ηλικιωμένο που φώναζε. Αυτό προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις πολιτών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των διοργανωτών, η εκδήλωση δεν διοργανώθηκε από κανένα συγκεκριμένο φορέα ή από κάποια πολιτική ή άλλη κίνηση, παρά μόνο από πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα, από πλευράς του Δήμου Πάφου, στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος, με πρόσχημα το «συγύρισμα» και τον «εξωραϊσμό».
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως εκατοντάδες συμπολίτες μας τον έχουν συγχαρεί για την καθαριότητα που έχει γίνει στο  πάρκο Ήβης Μαλιώτου  και για την απομάκρυνση των φοινικόδεντρων που ήταν άναρχα φυτεμένες.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος σε καμιά περίπτωση αυτά τα φοινικόδεντρα δεν ήταν 100 ή 200 ετών σημειώνοντας πως τα συγκεκριμένα δέντρα έχουν μέγιστο χρόνο ζωής 80 χρόνια, ενώ από πληροφόρηση που έχουν είναι κάτω των 50 ετών.
 
Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι είναι σεβαστές οι θέσεις των πολιτών που διαμαρτύρονται. Πρόσθεσε  πως η αποκοπή των φοινικόδεντρων έγινε στην παρουσία του Τμήματος Δασών  και ότι ψεύδονται όσοι λένε ότι η αποκοπή των δέντρων δεν έγινε με την έγκριση του Τμήματος Δασών.Είπε ακόμη ότι από το συγκεκριμένο πάρκο αφαιρέθηκαν και κάποια καρποφόρα δέντρα 16 ή 17 κιτρομηλιές οι οποίες ήταν σχεδόν αποξηραμένες στο πίσω μέρος.
 
Ιδιαίτερα για την περίπτωση του άλσους Μαλιώτη είπε ότι κόπηκαν στην ουσία φοινικόδεντρα που δεν ήταν φυτεμένα σε σωστές θέσεις, κάποια καρποφόρα δέντρα για τον ίδιο λόγο και στην θέση τους θα φυτευτούν άλλα δέντρα της Κυπριακής Χλωρίδας.
 
Σημειώνεται πως στο ψήφισμα οι πολίτες, αναφέρονται πέραν από τα δέντρα στο Άλσος Ήβης Μαλιώτου, και στην αποκοπή 50 δέντρων αιωνόβιων στην περιοχή Universal, στην καταπάτηση, όπως αναφέρουν της Ζώνης Προστασίας της παραλίας ΣΟΔΑΠ,σε δεκάδες περιπτώσεις αποκοπής μικρών ποσοτήτων δέντρων στο δίκτυο πρασίνου της πόλης, αλλά και στο θέμα της έγκρισης ανέγερσης εκκλησίας στο Δημόσιο Κήπο.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας