Τρίτη 13 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Νέο πολιτικό λόγο στοχεύει να εκφέρει το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

  25/11/2019 20:01
Νέο πολιτικό λόγο στοχεύει να εκφέρει το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

Νέο πολιτικό λόγο στοχεύει να εκφέρει το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών

  25/11/2019 20:01
Την πρώτη του δημοσιογραφική διάσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών, το οποίο στοχεύει στην παραγωγή νέου πολιτικού λόγου για την έμφυλη βία, η οποία σύμφωνα με το ίδιο, παράγεται, ασκείται και ομαλοποιείται σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και κοινωνίας και σε όλους τους τομείς της δημόσια και της ιδιωτική ζωής και που βασίζεται πρωτίστως στην πατριαρχία.
 
Σε ανακοίνωση του Δικτύου αναφέρεται ότι «είμαστε Δίκτυο γυναικών και όχι γυναικεία οργάνωση». Αυτό που μας φέρνει κοντά, προστίθεται, «είναι η αγανάκτηση που νιώθουμε για τη βία κατά των γυναικών και η διάγνωση της πατριαρχίας ως καθεστώτος που οπλίζει, εξορθολογεί και ομαλοποιεί τις βιαιότητες».  Αφετηρία μας, συνεχίζει, «είναι η γνώση της άρνησης των αρμόδιων αρχών να ανακόψουν τη βία κατά των γυναικών. Η καθεμιά που μπαίνει στο δίκτυο φέρνει μαζί της ακόμη μια σκοπιά για την αναλγησία του συστήματος και προσθέτει στο Δίκτυο γνώση».
 
Το Δίκτυο είναι μια «ομάδα αξιόλογων γυναικών, από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και πολιτικούς χώρους, Κύπριες και μετανάστριες, στοχεύουμε να δώσουμε έκφραση και πολιτική υπόσταση στην αποσιωπημένη μέχρι σήμερα φωνή των γυναικών». Να προκαλέσουμε, αναφέρεται, «ένα νέο κοινωνικό διάλογο με εμπειρογνωμοσύνη και διαφάνεια στην κοινωνία των πολιτών, και ειδικότερα στην κοινωνία των γυναικών, οργανωμένων ή μη οργανωμένων, που είναι αποκλεισμένες πολιτικά και κοινωνικά και δεν ακούγονται».
 
Στοχεύουμε, σημειώνεται μεταξύ άλλων, «να παράγουμε νέο πολιτικό λόγο για την έμφυλη βία που παράγεται, ασκείται και ομαλοποιείται σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και κοινωνίας και σε όλους τους τομείς της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής και που βασίζεται πρωτίστως στην πατριαρχία».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας