«Τσουρουφλίζουν» οι τιμές της φλαούνας

Όχι απλά τσούζουν, αλλά τσουρουφλίζουν οι τιμές της φλαούνας. Μια σύγκριση των φετινών τιμών με τις αντίστοιχες περσινές, καταδεικνύει αύξηση, η οποία, όπως παρατήρησε ο Πρόεδρος  της Παγκύπριας  Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής, Λουκάς Αριστοδήμου, ξεπερνά το 40%.
 
Με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών της Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, οι τιμές της φλαούνας ξεκινούν από τα €7.30 και φθάνουν μέχρι και τα €15.00.  Συγκρίνοντας  με την περσινή χαμηλότερη (€7.99)  και μέγιστη τιμή (€10.00), είναι φανερό πως η φετινή αύξηση, είναι κάτι περισσότερο από αισθητή.
 

 
Όπως ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο Λουκάς Αριστοδήμου, παρατηρείται άνοδος στην τιμής της φλαούνας από το €1.00 μέχρι και τα €3.00.
 
«Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μικρή αύξηση στην τιμή των τυριών (περίπου 0.25 – 0.35 σεντ), δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη αύξηση στην τιμή της φλαούνας, με δεδομένη τη σημαντική μείωση που έχει επέλθει στις τιμές του ρεύματος και των καυσίμων», πρόσθεσε.
 
Στα ίδια επίπεδα το κρέας
Την ίδια ώρα, στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη πασχαλινή περίοδο αλλά και τα Χριστούγεννα,  υπολογίζονται οι τιμές του κρέατος. «Αισθητή μείωση παρουσιάζει φέτος η ελάχιστη τιμή σε σχέση με το περσινό Πάσχα», πρόσθεσε ο κ. Αριστοδήμου.  
 
Όπως ισχύει συνήθως, πιο ψηλές είναι οι τιμές στα κρεοπωλεία σε σύγκριση με τις υπεραγορές, ωστόσο ικανοποιητικό θεωρείται το γεγονός ότι δεν ξεπεράστηκε φέτος η τιμή των €10.00.  Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα είχαμε δει  τιμές που άγγιζαν και τα €14.00 στο αμνοερίφιο.
 

 

Λογικές τιμές και στα φθαρτά
Αισθητές είναι οι μειώσεις στις τιμές των φρούτων και των λαχανικών, σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα.
 
Αναλυτικά, οι τιμές στις ντομάτες,  τα αγγουράκια και το κραμπί είναι κάτω από το €1.00 το κιλό, οι πατάτες πωλούνται πως 50 σεντ το κιλό, όπως και τα κρεμμύδια. «Το μόνο αρνητικό που έχουμε παρατηρήσει, είναι το γεγονός πως η ποιότητα της ντομάτας είναι υποδεέστερη», τόνισε ο κ. Αριστοδήμου, καλώντας τους καταναλωτές να είναι προσεχτικοί στο τι αγοράζουν.  
 
Τα φρούτα επίσης είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με τα προηγούμενα Χριστούγεννα, είναι όμως φθηνότερα σε σύγκριση με το περσινό Πάσχα.  Συγκεκριμένα, τα μήλα διατίθενται από €1.50 το κιλό, οι μπανάνες προς  €1.30 και το σταφύλι €4 το κιλό.
 
Η βελτίωση των τιμών σε φρούτα και φθαρτά αποδίδεται στην αύξηση της θερμοκρασίας και συνεπώς της παραγωγής.
 
Προσοχή στις αγορές σας
Ο κ. Αριστοδήμου κάλεσε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στις αγορές τους. Να σπεύδουν για ψώνια, αφού έχουν υπολογίσει τι θα αγοράσουν και τι θα ξοδέψουν, προς αποφυγή σπατάλης.
Τόνισε επίσης ότι πρέπει να παρατηρούν την ποιότητα των προϊόντων και την ημερομηνία λήξης, ενώ σε ότι αφορά το κρέας, να κοιτάζουν την σφραγίδα. 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία