Παρασκευή 16 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

ΒΙΝΤΕΟ: Αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα και ένταση έξω από την Αρχιεπισκοπή

  13/11/2019 10:14
ΒΙΝΤΕΟ: Αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα και ένταση έξω από την Αρχιεπισκοπή

ΒΙΝΤΕΟ: Αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα και ένταση έξω από την Αρχιεπισκοπή

  13/11/2019 10:14

Έξω από την Αρχιεπισκοπή βρέθηκαν το πρωί εκπαιδευτικοί, όχι για να ευχηθούν χρόνια πολλά στον μακαριότατο, που διάγει τα ονομαστήριά του, αλλά για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν κατάργηση της αργίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν βίτσες ενώ μοίραζαν φωτοτυπίες διαβατηρίων στους παρευρισκόμενους.

Σε δηλώσεις της η Μαρίνα Αρμεύτη, εκπροσωπώντας την ανεξάρτητη πρωτοβουλία, σημείωσε ότι, «είμαστε εδώ για να ζητήσουμε την κατάργηση της γιορτής του Αρχιεπισκόπου. Είναι απαράδεκτο να γιορτάζουμε τέτοιες γιορτές και παραπέμπει σε άλλες εποχές».

«Εμείς διεκδικούμε το κοσμικό σχολείο», πρόσθεσε, ενώ υπέδειξε πως, «η σημερινή εκδήλωση είναι η αφετηρία μιας σειράς εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η διαπλοκή της Αρχιεπισκοπής και το βρώμικο χρήμα. Για αυτό ήρθαμε εδώ», κατέληξε.

Οι παρευρισκόμενοι έδεσαν βίτσες πάνω στα κάγκελα της Αρχιεπισκοπής και φώναξαν συνθήματα όπως «ρεζίλι» και «έξω από τα σχολεία, κοσμική παιδεία».

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας έφθασαν ιερωμένοι για να ευχηθούν στον Αρχιεπίσκοπο. Ένας εξ αυτών χειροκρότησε ειρωνικά τους παρευρισκόμενους με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Μάλιστα, υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής έφεραν στους παρευρισκόμενους κεραστικά για την ονομαστική γιορτή του Αρχιεπισκόπου. Οι διαδηλωτές, ωστόσο, αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου και τερμάρισαν την διαμαρτυρία τους. 

Ο Αρχιεπίσκοπος κληθείς να τοποθετηθεί για την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί έξω από την Αρχιεπισκοπή, δεν θέλησε να τοποθετηθεί και παρέπεμψε στις δηλώσεις του στο ΡΙΚ.

Ωστόσο, μιλώντας με δημοσιογράφους εξέφρασε την έντονη ενόχληση του για τον τρόπο που έτυχαν χειρισμού οι δηλώσεις του, από τα μέσα ενημέρωσης.

Στο μήνυμα τους οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν πως «πρέπει να μπει τέρμα στην προσωπολατρεία. Γιατί τον σεβασμό δεν τον επιβάλλεις υποχρεώνοντας τους άλλους να σε τιμήσουν, αλλά τον κερδίζεις με τις πράξεις σου».

Στη χθεσινή της ανακοίνωση, πάντως, η Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι είναι και δική της θέση να καταργηθεί, η εν λόγω αργία.

Εν τω μεταξύ ξεπέρασαν τις 1800 οι υπογραφές πολιτών στην παγκόσμια πλατφόρμα AVAAZ διεξαγωγή έρευνας εναντίον του Αρχιεπισκόπου από το Γενικό Εισαγγελέα.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας