Πήγε σε κέντρο υγείας με πόνους στην καρδιά και της έκαναν bullying για την καταγωγή της

Καταγγελία στο Υπουργείο Υγείας, αλλά και στην επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προβαίνει γυναίκα από τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία υπέστη ρατσισμό για την καταγωγή της σε κέντρο υγείας στην Αγλαντζιά.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», η γυναίκα είχε μεταβεί στις 13 Σεπτεμβρίου στο κέντρο υγείας, λόγω πόνων στην καρδία, όπου εκεί επί καθήκοντι ιατρός την έστειλε για καρδιογράφημα.
 
Η γυναίκα μετέβη στο τμήμα που της υποδείχθηκε και εκεί βρίσκονταν δύο γυναίκες και ένας άνδρας, τους οποίους χαιρέτησε στα αγγλικά.
 
Όταν την ρώτησαν γιατί μιλά αγγλικά αφού είναι κύπρια υπήκοος, η γυναίκα απάντησε «έτσι», δείχνοντας ότι γνωρίζει τη γλώσσα.
 
Ακολούθως η παραπονούμενη ρωτήθηκε για την καταγωγή της και απάντησε ότι είναι από τη Βόρεια Μακεδονία.
 
Αυτό, σύμφωνα πάντα με την παραπονούμενη, προκάλεσε την αναστάτωση της μίας εκ των δύο γυναικών η οποία της είπε «δεν είστε από καμιά Μακεδονία, είστε από τα Σκόπια».
 
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα η γυναίκα, «όλη αυτή η αντιμετώπιση σημειώστε πως έγινε εις βάρος μιας ασθενούς που επισκέφθηκε το κέντρο υγείας με πόνους στο στήθος».
 
Λίγες μέρες αργότερα, η γυαίκα μετέβη στο κέντρο με τον σύζυγο της, με την ελπίδα να μιλήσουν με την νοσοκόμα και να κατανοήσει το λάθος της.
 
Όταν την συνάντησαν, η νοσοκόμα όχι μόνο δε κατάλαβε το λάθος της, αλλά τους είπε ότι μπορεί να λέει ότι θέλει στον χώρο εργασίας της.
 
Τελικά το ζεύγος ενημέρωσε επί καθήκοντι ιατρό για το περιστατικό, ο οποίος κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους στο γραφείο του. Παρόλα αυτά, η νοσοκόμα δεν πήγε, ενώ τα άλλα δύο άτομα αρνήθηκαν ότι έκαναν οτιδήποτε μεμπτό. Επέμεναν μάλιστα, ότι και σε καταγγελία να προβεί δεν θα γίνει τίποτα.
 

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου