Τετάρτη 14 Απρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Θετικά αποτιμούν τη λειτουργία του ΓΕΣΥ ο ΟΑΥ και ο Σύνδεσμος των συμβεβλημένων Ιδιωτών Ιατρών

  09/09/2019 16:44
Θετικά αποτιμούν τη λειτουργία του ΓΕΣΥ ο ΟΑΥ και ο Σύνδεσμος των συμβεβλημένων Ιδιωτών Ιατρών

Θετικά αποτιμούν τη λειτουργία του ΓΕΣΥ ο ΟΑΥ και ο Σύνδεσμος των συμβεβλημένων Ιδιωτών Ιατρών

  09/09/2019 16:44
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας είχε συνάντηση την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, με το Σύνδεσμο Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων με το ΓΕΣΥ, όπου έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα λειτουργίας του ΓεΣΥ και επιβεβαιώθηκε η βούληση για στενή συνεργασία των δύο μερών με στόχο την προστασία και την ομαλοποίηση του Συστήματος και τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών φροντίδας υγείας προς όλους τους δικαιούχους.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΥ, ο Σύνδεσμος εξέφρασε την ετοιμότητα του να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή και να συνεργαστεί με τον ΟΑΥ για τον κοινό αυτό στόχο.
 
Συγκεκριμένα, τα δύο μέρη διαπίστωσαν ότι:
α) Το ΓεΣΥ υπήρξε όνειρο γενεών και αξιολογώντας τους πρώτους 3 μήνες εφαρμογής του κρίνουν με θετικό πρόσημο την λειτουργία του,
β) ήταν αναμενόμενο ότι κατά την μεταβατική περίοδο έναρξης και εφαρμογής του θα παρουσιαστούν προβλήματα και δυσλειτουργίες,
γ) ότι με καλή θέληση, βούληση και στενή συνεργασία όλα τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και
δ) όλες οι προσπάθειες πρέπει να εστιάζονται στην προστασία των βασικών αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της καθολικότητας και της ισότητας στην πρόσβαση όλων σε ψηλό επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών.
 
Όπως προστίθεται, τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι σε πρώτη φάση οι συζητήσεις τους θα εστιαστούν στις πιο κάτω παραμέτρους:
α) προβλήματα / βελτιώσεις του λογισμικού,
β) μελέτη / βελτίωση θεσμού των προσωπικών ιατρών, γ) θέματα λειτουργίας των ειδικών ιατρών, δ) θέματα εγγραφής των ιατρών,
ε) προετοιμασία της 2ης φάσης & θέματα νοσηλευτηρίων,
στ) θέματα ποιότητας και ελέγχου προς αποφυγή της σπατάλης και ζ) θέματα νομοθεσίας. Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος υπέβαλε στον Οργανισμό υπόμνημα που περιλαμβάνει εισηγήσεις για επίλυση των προβλημάτων που διαπιστώνονται στο παρόν στάδιο.  
 
«Οι συζητήσεις, τα αιτήματα και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο μερών έχει αρχίσει από τα μέσα Ιουλίου και ήδη πολλές εισηγήσεις έχουν εισακουστεί από τον ΟΑΥ, λύθηκαν κάποια προβλήματα, υπάρχουν όμως και κάποια που παραμένουν. Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η προσπάθεια για επίλυση τους πρέπει να ενταθεί το επόμενο διάστημα στο οποίο θα πρέπει επίσης να γίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά η προετοιμασία της εφαρμογής της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ που περιλαμβάνει την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας καθώς και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στο Σύστημα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
«Ο ΟΑΥ επιβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συνδέσμου για την πρόθεσή του για συνεχή διάλογο και στενή συνεργασία για την επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Η στενή συνεργασία με τον ιατρικό κόσμο και όλους τους άλλους παροχείς που συμμετέχουν στο ΓεΣΥ είναι πολύ σημαντική για τον Οργανισμό εφόσον μόνο με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί ένα λειτουργικό και βιώσιμο ΓεΣΥ», καταλήγει η ανακοίνωση.  
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας