Την Παρασκευή ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2019»

Διεξάγεται την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, από τις 5:00 μ.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ. ο 21oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ 2019» στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μόνο τα παιδιά που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.
 
Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης αναφέρει ότι «στην Κύπρο θα λειτουργήσουν 8 εξεταστικά κέντρα, για 1101 παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή και κάθε παιδί, ανάλογα με το σχολείο στο οποίο φοιτά, θα παρουσιαστεί στο εξεταστικό κέντρο που ορίζεται στον πίνακα στον οποίο φαίνεται, επίσης, ο συνολικός αριθμός παιδιών που δήλωσαν συμμετοχή, από κάθε σχολείο».
 
Η διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι δύο ώρες και οι μαθητές προτρέπονται να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο 20 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης και να έχουν μαζί τους μαύρο ή μπλε στυλό και σβηστήρι ενώ σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση μολυβιών και διορθωτικού υγρού. Συστήνεται, επίσης, να έχουν μαζί τους νερό.
 
Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να κρατούν μαζί τους και να συμβουλεύονται τα λογοτεχνικά βιβλία στα οποία διαγωνίζονται.  Επιτρέπονται σημειώσεις των ίδιων των παιδιών μέσα στα βιβλία ή σε χαρτάκια τύπου post-it μέσα στα βιβλία, αρκεί να είναι μικρής έκτασης. Οποιεσδήποτε άλλες σημειώσεις απαγορεύονται.
 
 Τα μέλη των ομαδικών συμμετοχών θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται χαμηλόφωνα μεταξύ τους και θα απαντούν σε ένα, κοινό για όλα τα μέλη της ομάδας τους, εξεταστικό δοκίμιο.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «δεν επιτρέπεται η αποχώρηση από την εξέταση νωρίτερα από τη μία ώρα, από την ακριβή ώρα έναρξης του Διαγωνισμού ενώ η μεταφορά προς και από τα εξεταστικά κέντρα είναι ευθύνη των γονιών των παιδιών».
 
Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2019 και η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2019. Στους μαθητές ή στις ομάδες μαθητών που θα διακριθούν θα απονεμηθούν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Όλοι οι «Βιβλιοδρόμοι»  θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα
Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»