Το ΑΚΕΛ φωνάζει για τη δημιουργία Μουσείου Ιστορίας σε σπίτι που φιλοξένησε τον Γρίβα στη Χλώρακα

Η απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας να αγοραστεί οικία όπου θα δημιουργηθεί Μουσείο Ιστορίας άναψε φωτιές.
 
Συγκεκριμένα η τοπική οργάνωση του ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι στη συγκεκριμένη οικία φιλοξενήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΕΟΚΑ ο Αρχηγός της Οργάνωσης Γεώργιος Γρίβας Διγενής. Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ Πάφου, η αγορά θα γίνει εξ ημισείας με το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμες Αγώνα ΕΟΚΑ. Αυτό σημειώνει το ΑΚΕΛ «οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα πως το μουσείο θα συνδεθεί  με τον το οποίο θα δημιουργηθεί με τα χρήματα των φορολογούμενων κατοίκων της κοινότητας, με τη δράση του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β».
 
«Η κατά πλειοψηφία απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Χλώρακας και η υπερψήφιση από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ συνιστά μέγιστη πρόκληση για τον δημοκρατικό λαό της Χλώρακας και της Πάφου ευρύτερα. Η Χλώρακα, κοινότητα της αντίστασης και της Δημοκρατίας, έδωσε ήρωες στον αγώνα κατά της εγκληματικής δράσης της ΕΟΚΑ Β και του Γρίβα. Πολλοί κάτοικοι της κοινότητας υπερασπίστηκαν, ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή, τη συνταγματική τάξη και τη νόμιμη Κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από τις παράνομες ενέργειες της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ που είχε ως αρχηγό τον ολετήρα της Κύπρου Γρίβα» προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Το ΑΚΕΛ καλεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Χλώρακας να λάβει σοβαρά υπόψη της αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η απόφαση ενώ ζητά την άμεση ανάκληση της. Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η σχετική απόφαση υπερψηφίστηκε από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ.
 
«Η Χλώρακα» υποδεικνύει το ΑΚΕΛ, «κοινότητα της αντίστασης και της Δημοκρατίας, έδωσε ήρωες στον αγώνα κατά της εγκληματικής δράσης της ΕΟΚΑ Β και του Γρίβα. Πολλοί κάτοικοι της κοινότητας υπερασπίστηκαν, ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή, τη συνταγματική τάξη και τη νόμιμη Κυβέρνηση του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ από τις παράνομες ενέργειες της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ που είχε ως αρχηγό τον ολετήρα της Κύπρου Γρίβα».
 
«Επίσης, καλούμε τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν επίσημα επί του συγκεκριμένου ζητήματος» καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού