Δευτέρα 1 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Μελετάται η ανασκαφή στο νοσοκομείο Παχυάμμου για ανεύρεση Ε/κ πεσόντων του ΄64

  27/08/2018 13:09
Μελετάται η ανασκαφή στο νοσοκομείο Παχυάμμου για ανεύρεση Ε/κ πεσόντων του ΄64

Μελετάται η ανασκαφή στο νοσοκομείο Παχυάμμου για ανεύρεση Ε/κ πεσόντων του ΄64

  27/08/2018 13:09
Στη διενέργεια ανασκαφής στο νοσοκομείο Παχυάμμου προσανατολίζεται το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, για την ανεύρεση Ελληνοκυπρίων πεσόντων που σκοτώθηκαν κατά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς της Τυλληρίας το 1964.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, το Γραφείο του είναι στη διαδικασία συλλογής διαφόρων πληροφοριών από διάφορα Τμήματα της Κυβέρνησης, αλλά και εκτός Κυβέρνησης. «Αν και λέγεται ότι ο αριθμός των πεσόντων είναι 13, κανείς δεν μπορεί να ξέρει» με βεβαιότητα, είπε.
 
Αναμένεται ότι θα ακολουθήσει εισήγηση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη διενέργεια ανασκαφής στο σημείο, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έγινε και στην περίπτωση του «Νοράτλας» και του «Φαέθων», είπε ο κ. Φωτίου.
 
Συμπλήρωσε ότι οι πληροφορίες θα αξιολογηθούν και «η πιο σωστή κίνηση θα ήταν στο τέλος να γίνει ανασκαφή εκεί, για να δούμε τί μπορούμε να βρούμε από όλες αυτές τις πληροφορίες».
 
Αναφέρθηκε εξάλλου στις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πεσόντες ανέρχονται σε 13, ενώ κάποιοι συγγενείς δεν παρέλαβαν καθόλου οστά για την ταφή των οικείων τους. «Είναι μια κατάσταση τραγική, η οποία πονάει» είπε, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι πρωτίστως ανθρωπιστικό.
 
Ως προς τη χρονική συγκυρία, ο κ. Φωτίου είπε ότι είναι καιρός να επιληφθούν και αυτού του θέματος, υπενθυμίζοντας ότι προηγήθηκαν οι εκταφές του «Νοράτλας» και του «Φαέθων», των αντιστασιακών στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ συνεχίζονται οι επιστημονικές εξετάσεις για τους ανευρεθέντες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας