Βλέπει μεθοδεύσεις και προσπάθεια φίμωσης στην εκπαιδευτική κρίση η Χαραλαμπίδου

Ως απαράδεκτο χαρακτηρίζει το γεγονός ότι ενώ ο τομέας της παιδείας έχει πάρει φωτιά, τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής αρνούνται την άμεση σύγκλιση της, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατηγορεί επίσης για μεθοδεύσεις και φίμωση από τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ στην Επιτροπή Παιδείας.
 
Με ανάρτηση της στο facebook η κ. Χαραλαμπίδου κατηγορεί τον ΔΗΣΥ και σημειώνει πως θεωρεί πως η Βουλή θα έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες της και ο Πρόεδρος του σώματος θα έπρεπε να είχε ήδη καλέσει έκτακτη σύσκεψη αρχηγών.
 
«Δεν μπορεί όλα τα κόμματα πλην ΔΗΣΥ να ζητούν σύγκληση της Επιτροπής Παιδείας και να βρίσκονται αντιμέτωποι με πεισματική άρνηση του ΔΗΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 
Στις κατηγορίες του ΑΚΕΛ απάντησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης επισημαίνοντας πως η κρίση στον τομέα της εκπαίδευσης συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία διαδικασία διαλόγου εδώ και αρκετές εβδομάδες. «Η σημερινή κρίση βασίζεται στην ανάγκη να δοθούν λύσεις σε διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό μας σύστημα και για δεκαετίες δεν πάρθηκαν αποφάσεις».
 
«Προσπάθεια μου ήταν από την πρώτη στιγμή να διεξαχθεί διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό υπάρχει και συνεχίζεται μέχρι ετούτη την ώρα και είναι απόλυτα θετικό. Καλώ παράλληλα όλους να δώσουν το μέγιστο των δυνάμενων τους για συνέχιση του διαλόγου» σημειώνει ο κ. Χατζηγιάννης. 
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής απορρίπτει  την κριτική διάθεση όπως εκφράζεται από το ΑΚΕΛ «ότι δήθεν λόγω μη σύγκλισης της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής δεν έχει εξευρεθεί επίλυση του θέματος. Να τονίσουμε ότι η Βουλή δεν διαθέτει μέσα για να ικανοποιήσει τα διαφιλονικούμενα θέματα».
 
«Αυτή την ώρα, αναγκαία είναι η αυτοσυγκράτηση και η υπευθυνότητα, προκειμένου τα σχολεία μας να λειτουργήσουν κανονικά. Δεν είναι η στιγμή για πολιτικοποίηση των θεμάτων με σκοπό την κάρπωση πολιτικού οφέλους, αλλά για να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση της έντασης. Κανείς δεν αρνείται τη δυσκολία της κατάστασης και για αυτό ακριβώς το λόγο θα πρέπει να κινούμαστε όλοι με τρόπο βοηθητικό», προσθέτει.
 
«Θέλω να πιστώσω με ειλικρινή πρόθεση το ΑΚΕΛ να ασκήσει τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τόσο η Επιτροπή Ελέγχου, όσο και η Επιτροπή Παιδείας έχουν κάθε υποχρέωση να συζητήσουν εκτεταμένα τα θέματα», καταλήγει ο κ. Χατζηγιάννης.
 
Λίγο αργότερα η Ειρήνη Χαραλαμπίδου επανήλθε με νέα απάντηση. «Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής δεν έχει ως ρόλο την προάσπιση των πολιτικών της κυβέρνησης αλλά της ΠΑΙΔΕΙΑΣ . Βέβαια ο ΔΗΣΥ μονίμως έχει άλλη θεώρηση επί του θέματος όπως και τότε που ακύρωσαν τις συνεδριάσεις της Έλεγχου για να ξεπουλήσουν την χρονοθυριδα των Κυπριακών Αερογραμμών. Οπού υπάρχουν μεθοδεύσεις επιχειρούν φίμωση ακόμα και του κοινοβουλίου» .
 
 

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού