Παρασκευή 5 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

«Έφυγε» η Αρτεμού Μάντολες – Η γυναίκα σύμβολο του αγώνα των αγνοουμένων

  11/01/2018 11:48
«Έφυγε» η Αρτεμού Μάντολες – Η γυναίκα σύμβολο του αγώνα των αγνοουμένων

«Έφυγε» η Αρτεμού Μάντολες – Η γυναίκα σύμβολο του αγώνα των αγνοουμένων

  11/01/2018 11:48
«Σήμερα αποχαιρετήσαμε σεμνά και με αγάπη τη γιαγιά μας. Την Αρτεμού Μάντολες, την μάνα του πατέρα μου», αυτά είναι τα πρώτα λόγια της εγγονής της Αρτεμούς Μάντολες μετά την κηδέια της γιαγιά της.

Η Αρτεμούς Μάντολές, η σύζυγος, η μητέρα, η γιαγιά, η γυναίκα σύμβουλο του αγώνα των συγγενών των αγνοούμενων του 1974… Πρωτοστάτης πάντα σε συγκεντρώσεις , στο πλευρό πάντοτε της Χαρίτας Μάντολες.

Μοναδικός φόρος τιμής για την γυναίκα αυτή είναι τα λόγια της εγγονής της Ειρήνη Μάντολες, μέσα από ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . «Οι αναμνήσεις που έχω από τη γιαγιά μου είναι γεμάτες πόνο και δάκρυ, συγκεντρώσεις για εξεύρεση των αγνοούμενων μας και ένα τεράστιο γιατί για τον Αντρίκκο της ...».  Και με υπόσχεση πως: «Θα αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι την επιστροφή και την δικαίωση για να γονατίσω ελεύθερη στο χώμα που άφησες την τελευταία σου πνοή κρατώντας σφικτά τον Γιάννη μας».
 

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση της:

Σήμερα αποχαιρετήσαμε σεμνά και με αγάπη τη γιαγιά μας. Την Αρτεμού Μάντολες, την μάνα του πατέρα μου. Προσπαθώντας να βρω φωτογραφίες της για να γράψω κάτι, ανακάλυψα ότι δεν είχα πάρα μόνο αυτές. .. οι αναμνήσεις που έχω από τη γιαγιά μου είναι γεμάτες πόνο και δάκρυ, συγκεντρωσεις για εξεύρεση των αγνοούμενων μας και ένα τεράστιο γιατί για τον Αντρίκκο της ...ένα γιο που δεν χάρηκε ένα πατέρα που δεν γνωρίσαμε. .. ένας πόνος που δεν τελειώνει . Και ύστερα μας λένε να ξεχάσουμε μπαμπά μου. Τι να πρώτο ξεχάσω ; τα παιδικά μου χρόνια που ήταν γεμάτο πόνο ή τα εφηβικά μου που ήταν γεμάτα αγωνία. Ούτε αναμνήσεις από τους παππούδες δεν έχω. .. . Σήμερα χαμογελάς γιαγιά μου, σήμερα είσαι στην αγκαλιά του γιου σου την αγκαλιά που οι Τούρκοι εισβολείς μας στέρησαν ! Να του δώσεις την αγάπη μας να του πεις ότι μεγαλώσαμε και κάναμε παιδιά όμως το κενό που μας άφησε είναι ακόμα εκεί .... Μετά την εξεύρεση των οστών μπαμπά μου, η γιαγιά, μου άφησε κληροδότημα την φωτογραφία σου ,που κρατούσε 34 χρόνια αγκαλιά , μεγάλη η ευθύνη , την έχω στο κρεβάτι μου απέναντι, να μου θυμίζει το χρέος μου προς τούτο τον τόπο που εσύ πότισες με το αίμα σου. Θα αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι την επιστροφή και την δικαίωση για να γονατίσω ελεύθερη στο χώμα που άφησες την τελευταία σου πνοή κρατώντας σφικτά τον Γιάννη μας. Εκεί στο Έξι Μίλι ,στην Ελιά του Καραβά στην αγαπημένη Κερύνεια . Δεν ξεχνώ δεν μπορώ να ξεχάσω ... Αιώνια σου η μνήμη γιαγιά μου!
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας