Μαζεύουν υπογραφές για να μην γίνουν τα έργα στο μνημείο του Γρίβα στη Λεμεσό

Συνεχίζεται ο απόηχος μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Λεμεσού να δώσει την συγκατάθεση του για να προχωρήσουν τα έργα συντήρησης στο κρησφύγετο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα Διγενή στη Λεμεσό.
 
Με ψήφισμα που ανέβηκε στον ιστότοπο συλλογής υπογραφών Avaaz μέλη του ΑΚΕΛ ζητούν από τους πολίτες να υποστηρίξουν το ψήφισμα για να μην προχωρήσουν τα έργα.
 
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος
 
Απέναντι στις προσπάθειες δικαίωσης της προδοσίας, εξαγνισμού του Γρίβα και δημιουργίας διχασμού και πόλωσης ανάμεσα στην κοινωνία, μετά και την
απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για παραχώρηση άδειας ανέγερσης μνημείου του Γεώργιου Γρίβα, η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ καλεί όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες να υποστηρίξουν το ακόλουθο ψήφισμα με την υπογραφή τους:
 
«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού για παραχώρηση άδειας ανέγερσης μνημείου του Γεώργιου Γρίβα είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα. Πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια παραχάραξης της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, η οποία συνιστά βάναυση πρόκληση έναντι της συλλογικής μνήμης του λαού μας, αλλά και της ιστορικής αλήθειας.
 
Πρωτίστως, όμως, αποτελεί πρόκληση για τους χιλιάδες συγγενείς των πεσόντων και των αγνοουμένων. Για τους χιλιάδες πρόσφυγες. Τους εκατοντάδες αντιστασιακούς.
 
Τα αποτελέσματα της προδοτικής δράσης του Γρίβα είναι σε όλους γνωστά και δεν χρειάζονται μνημεία για να τα αναδεικνύουν. Ακόμη αντικρίζουμε τη σημαία της κατοχής στον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο.
 
Η υπογραφή του ψηφίσματος δεν μπορεί, βέβαια, να υποκαταστήσει την απαιτούμενη συλλογική αγωνιστική δράση ενάντια στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού. Αποτελεί, όμως, ένα μικρό λιθαράκι ενάντια στη δρομολογούμενη απόφαση/πρόκληση κατά του δημοκρατικού κόσμου.
 
Υπογραμμίζουμε ότι όσο εξαρτάται από όλους εμάς, αυτή η παραχάραξη δεν θα περάσει. Δεν θα αφήσουμε την σκόνη της λήθης που κάποιοι σκόπιμα σηκώνουν να σκεπάσει τα μυαλά και τις συνειδήσεις των ανθρώπων. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, για να κρατηθεί ζωντανή η ιστορική αλήθεια. Γιατί μόνο αυτή μπορεί να βοηθήσει να μην επαναλάβουμε στο μέλλον τα ίδια λάθη και να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες».
 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα