«Ρε τσουλί που εννά πεις για ανθρωπάκια»

Σκηνές ντροπής  περιγράφει το πόρισμα της αστυνομίας, για το γνωστό περιστατικό μεταξύ του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Κυπριανού και της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ειρήνης Χαραλαμπίδου τον περασμένο Ιούνιο, εντός αίθουσας του κοινοβουλίου.
 
Το πλήρες κείμενο της έκθεσης του ΤΑΕ Αρχηγείου για την άσεμνη επίθεση κατά της Βουλευτή του ΑΚΕΛ, το οποίο οδηγήθηκε ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα,  αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Το εν λόγω πόρισμα βασίζεται σε μαρτυρίες βουλευτών και στελεχών της Βουλής, αλλά και σε ηχητικό υλικό της Βουλής.
 
Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, τα γεγονότα έγιναν ως εξής:
 
Οι βουλευτές Ανδρέας Κυπριανού και Φύτος Κωνσταντίνου κάποια στιγμή προχώρησαν προς το παράθυρο της Αίθουσας «Λεμεσός» και άναψαν τσιγάρο. Η Eιρήνη Χαραλαμπίδου φωτογράφισε τους δύο βουλευτές με το κινητό της τηλέφωνο . Τη στιγμή εκείνη την αντιλήφθηκε μια γραμματέας και έγνεψε στους δύο βουλευτές. Ο Φύτος Κωνσταντίνου άρχισε να γελά , ενώ ο Ανδρέας Κυπριανού ζητούσε εξηγήσεις, σε έντονο ύφος, από την Eιρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία του απαντούσε.
Κάποια στιγμή, ο Ανδρέας Κυπριανού της είπε: «Εγώ δεν συμμετέχω πλέον. Με συναδέλφους που φωτογραφίζουν τους συναδέλφους τους δεν έχω τίποτα να πω. Θα βγω να κάνω δηλώσεις ότι η Ειρήνη Χαραλαμπίδου είναι εναντίον των οδηγιών της GRECO».
 
Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου του απάντησε: «Ανθρωπάκια σαν εσένα και τον Θεμιστοκλέους ξέρω πολύ καλά να τα χειρίζομαι».
 
Τότε ο κ. Κυπριανού  της απάντησε: «Ανθρωπάκια; Ανθρωπάκια; Ρε τσουλί που εννα πεις για ανθρωπάκια».
 
Αμέσως μετά, ο Ανδρέας Κυπριανού κινήθηκε προς το μέρος που βρισκόταν η ειρήνη Χαραλαμπίδου και τοποθέτησε το κινητό του τηλέφωνο κάτω από το φόρεμά της, προσπαθώντας να βγάλει φωτογραφία.
 
Προκλήθηκε ένταση και κάποια στιγμή ο Ανδρέας Κυπριανού είπε στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου «σβήσε τη φωτογραφία να πάμε πάτσι».  
 
Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα εισηγείτο την εξέταση από τον Γενικό Εισαγγελέα της άρσης ασυλίας του Αντρέα Κυπριανού για ενδεχόμενη ποινική του δίωξη, καταλήγοντας σε τρεις εναντίον του κατηγορίες: Κάπνισμα «σε χώρο απαγόρευσης καπνίσματος, δηλαδή στην αίθουσα "Λεμεσός" της Βουλής,  δημόσια εξύβριση και άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας, γιατί, όπως επισημαίνεται «παράνομα και άσεμνα τοποθέτησε το κινητό του τηλέφωνο κάτω από το φόρεμα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου για να τη φωτογραφίσει».
 
Από την πλευρά του, ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε να μη γίνει καμιά δίωξη.
  
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)
Φλαούνες, πασκιές, κόκκινα αυγά-Τα έθιμα του Πάσχα που αναβιώνουν ξανά
Με εκδηλώσεις και πορείες τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά η Κύπρος
Δεν υποχωρεί η σκόνη, βροχές και καταιγίδες στο μενού του καιρού
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα