Με δυναμικά μέτρα μέσα στην τουριστική περίοδο απειλούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Παραπλανητικές, θεωρεί η Ομοσπονδία  Ξενοδοχουπαλλήλων (OYΞEKA) ΣΕΚ, δηλώσεις  αξιωματούχου του ΠΑΣΥΞΕ σύμφωνα με τις οποίες  οι μισθολογικές απολαβές  στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι ικανοποιητικές από πέρυσι που υπογράφτηκε η συλλογική σύμβαση στον κλάδο.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της OYΞEKA, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΣΕΚ Μιλτιάδης Μιλτιάδου αναφέρει ότι οι συλλογικές  συμβάσεις στην Ξενοδοχειακή και Επισιτιστική Βιομηχανία καλύπτουν μόνο το 30% , περίπου, του προσωπικού, προσθέτοντας ότι “το υπόλοιπο 70% του προσωπικού εργάζεται με ατομικά συμβόλαια με όρους εργοδότησης πολύ υποδεέστερους των συλλογικών συμβάσεων”.
 
Όσον αφορά στην τοποθέτηση ότι οι Κύπριοι προτιμούν να παραμένουν άνεργοι αντί να δουλέψουν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ο κ. Μιλτιάδου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφού αναφέρει “ουδέν αναληθέστερον”, προσθέτει ότι “υπάρχει μεγάλος αριθμός Κυπρίων καταρτισμένων και μη, οι οποίοι είναι έτοιμοι να στελεχώσουν επαρκώς την Ξενοδοχειακή Βιομηχανία αρκεί να αμείβονται αξιοπρεπώς βάσει των προνοιών της Συλλογικής Σύμβασης”.
 
Ο κ. Μιλτιάδου αναφέρει επίσης ότι, αν παρελπίδα, οι Ξενοδόχοι συνεχίσουν να μην εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση και να καταστρατηγούν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, το συνδικαλιστικό κίνημα μεσούσης της τουριστικής περιόδου θα αντιδράσει συγκροτημένα και δυναμικά.
 
“Οι Σύνδεσμοι Ξενοδόχων ας αναλογισθούν τις ευθύνες τους και ας μεριμνήσουν έτσι ώστε τα μέλη τους να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στα δικαιώματα του προσωπικού το οποίο αποτελεί τον καθρέπτη της τουριστικής Κύπρου”, αναφέρει η OYΞEKA.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου