Αρχιεπίσκοπος: Οι Τούρκοι να λογικευθούν

Την εκτίμηση ότι οι Τούρκοι πρέπει να λογικευτούν και να καταλάβουν ότι σωστή λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να έχει νικητές και ηττημένους δήλωσε απόψε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`.
 
Σε ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων αρχιεπισκοπίας του, ο Μακαριότατος είπε ότι «οι σκέψεις μας επικεντρώνονται στο εθνικό μας θέμα, γιατί αν παρ` ελπίδα δεν πάμε καλά στο εθνικό θέμα, ίσως να είμαστε η τελευταία γενιά που κατοικεί σε αυτό το νησί. Είπαμε τις απόψεις μας ευθαρσώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς τον θέλουμε δυνατό, να αισθάνεται ότι είμαστε μαζί του, αλλά έχουμε και μερικές απαιτήσεις».
 
Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «οφείλει να είναι διεκδικητικός. Θα έχει όλη τη στήριξη από μας, αλλά προτιμούμε να  φύγει (από τις συνομιλίες) εάν οι Τούρκοι δεν λογικευτούν, διότι ζητούν τα πάντα και πρέπει να καταλάβουν ότι μια σωστή λύση δεν πρέπει να έχει νικητές και ηττημένους. Όλοι θα κάνουμε παραχωρήσεις, αλλά μέχρι ενός επιτρεπτού πλαισίου, να μην υπερβούμε κάποιες αρχές που ζει και βιώνει επί αιώνες αυτός λαός», είπε και σημείωσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πήρε το μήνυμα πολύ καλά, αλλά γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο, ο οποίος θέλει τα πάντα».
 
Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται «ούτως ώστε, όσο μπορώ να επηρεάζω στο εθνικό θέμα για μια σωστή λύση, όχι δίκαιη (λύση), αλλά τουλάχιστον να δουλεύει, να μην καταρρεύσει, γιατί αν καταρρεύσει, τα χάνουμε όλα. Ο κόσμος έχει αρκετά προβλήματα, δεν πάμε καλά, ο κόσμος πρέπει να αλλάξει, γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο», είπε και διερωτήθηκε για ποιες ευρωπαϊκές αξίες μιλούμε όταν «οι πάντες  επιζητούν τα άνομα συμφέροντά τους».

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»