Τρίτη 9 Μαρ, 2021 | Επικοινωνία
trans gif

Βρήκαν εννέα σκελετούς στην κατεχόμενη Μόρφου

  07/09/2016 21:06
Βρήκαν εννέα σκελετούς στην κατεχόμενη Μόρφου

Βρήκαν εννέα σκελετούς στην κατεχόμενη Μόρφου

  07/09/2016 21:06
Εννέα σκελετοί, που πιστεύεται ότι ανήκουν σε αγνοούμενους, εντοπίστηκαν σε μικρούς πρόχειρους χώρους ταφής στη Μόρφου, στη διάρκεια ανασκαφικών εργασιών της ΔΕΑ, σύμφωνα με τον Ε/κ εκπρόσωπο στη ΔΕΑ, Νέστορα Νέστορος.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Νέστορας Νέστορος είπε πως οι μικροί χώροι ταφής βρέθηκαν σε έναν κοινό οριοθετημένο χώρο όπου θα γίνουν ανασκαφές σε τρία συνολικά σημεία, διευκρινίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι ανασκαφικές εργασίες διεξάγονται στο πρώτο σημείο.

«Η ανασκαφή στη Μόρφου ξεκίνησε στις 21 Ιουλίου και στο συγκεκριμένο χώρο θα ανασκαφούν συνολικά τρία σημεία. Βρισκόμαστε ήδη στον πρώτο χώρο και έχουν εντοπιστεί μικροί χώροι ταφής» ανέφερε ο κ. Νέστορος, διευκρινίζοντας πως «δεν υπήρξε μαζική ταφή» και πως πρόκειται για πρόχειρες ταφές.

Πρόσθεσε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή έχουν εντοπιστεί εννέα ανατομικοί σκελετοί.

«Πρόκειται για πρόχειρες ταφές, που υποδηλώνει ότι είναι άνθρωποι που αναζητούμε», είπε ο κ. Νέστορος. Σημείωσε πως από τα πρώτα ευρήματα φαίνεται ότι πρόκειται για οκτώ ανθρώπους, μέσης ηλικίας και άνω, και ένα νεαρό άτομο.

«Ως γραφείο Ελληνοκύπριου εκπροσώπου έχουμε πάρει μάρτυρες, οι οποίοι δεν γνώριζαν την ταυτότητα εκείνων που έχουν θαφτεί. Μας υπόδειξαν χώρους, μας είπαν ότι έγιναν ταφές, αλλά δεν ήταν σε θέση να μας πουν ούτε την ηλικία, ούτε την ιδιότητα», όπως ανέφερε.

Είπε στη συνέχεια πως συνεχίζεται η προσπάθεια για να εντοπιστούν, αν υπάρχουν, κι άλλοι μάρτυρες.

Ανέφερε ακόμα ότι η ανασκαφική προσπάθεια θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό γιατί υπάρχουν άλλα δύο σημεία, προσθέτοντας πως σε όλες τις ανασκαφές «προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο σύντομοι μπορούμε γιατί θέλουμε να προχωρήσουμε σε επόμενα σημεία, γιατί έχουμε πάρα πολλά σημεία που περιμένουν να ανασκαφούν».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας