Συνεχίζεται η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες του φονικού σεισμού

Οι Πρυτανικές Αρχές, το Συμβούλιο και η κοινότητα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας απευθύνουν ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες όλων των θυμάτων των σεισμών σε Τουρκία και Συρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου την Τρίτη.

Σημειώνεται επίσης πως ως μέρος της ακαδημαϊκής κοινότητας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πενθεί και εκφράζει την αλληλεγγύη του «προς τις οικογένειες των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας που έχασαν τους δικούς τους, μαθητές και δασκάλους, ως αποτέλεσμα των φονικών σεισμών στην Τουρκία», συμπληρώνοντας πως η «σκέψη μας παραμένει στους τραυματίες, στους αγνοούμενους και στις εκατοντάδες χιλιάδες των αστέγων».

Εξάλλου, η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως κατέθεσε σήμερα στον λογαριασμό του Παγκύπριου Συντονιστικού Εθελοντικού Συμβουλίου για τα θύματα των φονικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία το συμβολικό ποσό των 500 ευρώ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου, το ποσό κατατέθηκε εις μνήμην των παιδιών σχολείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, τα οποία μετέβησαν με δασκάλους και ορισμένους γονείς για τουρνουά βόλει στην περιοχή Αντιγιαμάν της Τουρκίας και ανασύρθηκαν νεκρά από τα ερείπια του ξενοδοχείου όπου διέμεναν. 

«Το προσφυγικό μας σωματείο, τα μέλη, οι προπονητές, οι αθλήτριες και οι αθλητές των πετοσφαιρικών μας ομάδων εκφράζουμε για την απώλεια των παιδιών της Αμμοχώστου τη βαθειά μας θλίψη», συμπληρώνεται σχετικά.

Παράλληλα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Τάλας ανακοίνωσε πως διενεργεί εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από το φονικό σεισμό σε Συρία και Τουρκία.

Όπως αναφέρεται, σημείο συλλογής είναι η αίθουσα κάτω από την νέα εκκλησία της Τάλας, ενώ η συλλογή τροφίμων θα συνεχιστεί μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως στα είδη που συγκεντρώνονται περιλαμβάνονται ξηρή τροφή (π.χ. κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια, μπισκότα, αλεύρι, μακαρόνια, σκόνη γάλακτος για παιδιά/ παιδικές τροφές), καθώς και υπνόσακοι και υποστρώματα, κουβέρτες, χειμερινά ρούχα και παπούτσια, είδη προσωπικής υγιεινής, απορρυπαντικά /είδη καθαρισμού και πάνες παιδιών και ενηλίκων.

Τέλος, το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού ευχαρίστησε με ανακοίνωσή του την Τρίτη όσους συνεισφέρουν στον έρανο που διεξάγει με σκοπό τη στήριξη των σεισμόπληκτων στην Τουρκία και τη Συρία.

Όπως αναφέρεται, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ηλίας Δημητρίου είπε πως παρατηρείται με μεγάλη συγκίνηση η μεγάλη ροή εισφορών στους λογαριασμούς του Συμβουλίου για τον έρανο για τους σεισμόπληκτους και απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους πολίτες, τις εταιρείες και όλα τα οργανωμένα σύνολα να συνεχίσουν να στηρίζουν τη μεγάλη αυτή παγκύπρια προσπάθεια η οποία στηρίζεται από το κράτος. 

Υπενθυμίζεται ότι το προϊόν του εράνου θα διατεθεί για κάλυψη των αναγκών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του κράτους, ενώ τα στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού για τον έρανο έχουν ως ακολούθως:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΙΒΑΝ: CY60002001950000357015667368

Account Name: Pankyprio Synt.Symv.Ethel.(Eranos)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΙΒΑΝ: CY57005001050001051113724401

Account name: PANG.SYNTON. SYMV. ETHELONTISMOU

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου