Στους μείον 3 η θερμοκρασία στα ορεινά-Συννεφιασμένος και βροχερός ο καιρός

Ασθενής ψηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών, καθώς και ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ, και στα προσήνεμα ισχυροί και παροδικά τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια και μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 15 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, όμως στα ανατολικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, με το ενδεχόμενο μεμονωμένων ελαφρών βροχών και ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά, κυρίως τη Δευτέρα.

Η θερμοκρασία την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να παραμείνει κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 57 εκατοστά.

Δειτε Επισης

Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας