Δίωρη στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών-Βάλλουν κατά ΟΚΥπΥ

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται την ερχόμενη Τρίτη, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσηλευτήρια, οι οποίοι βάλλουν κατά ΟΚΥπΥ για μη τήρηση των δεσμεύσεών του, για τις συλλογικές συμβάσεις, για το προσωπικό που προσλήφθηκε εκτάκτως, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΚΙ και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αποφάσισαν από κοινού να καλέσουν τα μέλη τους στα δημόσια νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, να πραγματοποιήσουν 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, μεταξύ των ωρών 8.30 π.μ. και 10.30 π.μ.

Στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνεται ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται για τη μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού για συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης.

Οι συντεχνίες αναφέρουν ότι, παρά τις προειδοποιήσεις με δυο τελευταίες επιστολές ημερομηνίας 2.12.2022 και 15.12.2022, ο ΟΚΥπΥ καθυστέρησε αδικαιολόγητα να καθορίσει σύσκεψη εντός Νοεμβρίου για να προχωρήσει η συζήτηση και να ολοκληρωθεί η συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης για το προσωπικό που προσλήφθηκε με προσωπικά συμβόλαια μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται «αυτές ήταν οι δεσμεύσεις του  ΟΚΥπΥ ενώπιον των συντεχνιών από τις 3 Νοεμβρίου 2022. Στις εν λόγω επιστολές καλούσαμε τον Οργανισμό να ενεργήσει άμεσα για να προχωρήσει η διαδικασία σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις και ο Οργανισμός είχε προειδοποιηθεί για κωλυσιεργία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που επηρεάζει δυσμενώς πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι συντεχνίες είχαν προειδοποιήσει ότι η μη τήρηση των δεσμεύσεων του Οργανισμού θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε εργατική αναταραχή με τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat