Απαντά για την Προδημοτική ο Πρόδρομος και ρίχνει ευθύνες σε Βουλή και κόμματα

Σηκώνει το γάντι και απαντά στις φωνές και αντιδράσεις που έχουν προκύψει, μετά την αναφορά του νόμου για την επέκταση της Προδημοτικής στο Ανώτατο, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος ρίχνει ευθύνες σε Βουλή και κόμματα, για τις τροπολογίες που είχαν ψηφίσει. 

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόδρομος Προδρόμου, σε σχέση με τοποθετήσεις που γίνονται δημόσια για τη ματαίωση της επέκταση της προδημοτικής εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας απλώς υπενθυμίζει ότι η προδημοτική εκπαίδευση από την ηλικία των τεσσάρων ετών θα ήταν ήδη γεγονός, εάν είχε εγκριθεί το νομοσχέδιο που εξαρχής κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Πρόβλημα υπήρξε εξαιτίας καθαρά αντισυνταγματικών διατάξεων που πρόσθεσαν ορισμένες κοινοβουλευτικές δυνάμεις στη Βουλή. Είναι επίσης γεγονός, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει ο σχεδιασμός που έγινε για την επέκταση, εξαιτίας της άρνησης των ίδιων πολιτικών δυνάμεων, να αποδεχτούν την αναπομπή του αντισυνταγματικού νόμου, που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη βάση γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας».

Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως «με αυτή την άρνηση των συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή και τη δική τους υπαιτιότητα, ταυτόχρονα ακυρώθηκε και η δυνατότητα που είχε εξασφαλισθεί για χρηματοδότηση της μεταβατικής περιόδου, για την επέκταση από ευρωπαϊκό σχέδιο με κονδύλια 12,2 εκατομμυρίων ευρώ, αφού τόσο κάποιοι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ, όσο και του ΑΚΕΛ απαξιωτικά την έκριναν ως "κουπόνια"». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρά κατά Προδρόμου και Κυβέρνησης για Προδημοτική-«Υπονόμευσαν μία εκπαιδευτική πολιτική»

Βάλλουν κατά Προδρόμου γονείς και δάσκαλοι

Υπενθυμίζεται πως οι γονείς και δάσκαλοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία υπέδειξαν πως λανθασμένοι χειρισμοί του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Κυβέρνησης υπονομεύουν την επέκταση της υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης.

Η ΠΟΕΔ και οι Οργανωμένοι Γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη σταδιακή επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να καλύπτει σε βάθος τριετίας τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω.

«ΥΠΑΝ και Κυβέρνηση υπονόμευσαν, μέσα από τους κακούς χειρισμούς τους, μια εκπαιδευτική πολιτική, που η φιλοσοφία της είναι σωστή, αφού έχει θετικό αντίκτυπο τόσο εκπαιδευτικά όσο και κοινωνικά και έχει καταλήξει, αδίκως, σε πεδίο σύγκρουσης…Αν το ΥΠΑΝ προχωρούσε με σωστούς σχεδιασμούς, αξιοποιώντας και ενισχύοντας τις δομές του Δημόσιου Σχολείου, τίποτα από αυτά δε θα συνέβαινε», προσθέτουν.

Αναφέρουν, παράλληλα, πως αναμένουν από την επόμενη Κυβέρνηση και τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝ, να διαχειριστούν το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και να προχωρήσουν άμεσα στην επέκταση της Υποχρεωτικής Προδημοτικης Εκπαίδευσης προς τα κάτω, το συντομότερο δυνατό και μέσα από τις δημόσιες δομές (ενίσχυση των υφιστάμενων Δημοσίων Νηπιαγωγείων και μετατροπή Κοινοτικών Νηπιαγωγείων σε Δημόσια).

Δειτε Επισης

Το 4,3% των μαθητών στα σχολεία ασκεί bullying-Χαμηλά τα ποσοστά σε σχέση με την ΕΕ
Τα κατεχόμενα συμμετέχουν σε τουριστική έκθεση στο Ντουμπάι
Με παρέμβαση Παναγιώτου αίρονται τα απεργιακά μέτρα στο λιμάνι Λάρνακας
Εκφοβισμό και κακομεταχείριση καταγγέλλουν οι «φοιτητές» στα κατεχόμενα
Α. Βαφεάδης: Εντός Ιουνίου η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, μεσολάβηση Βαφεάδη ζητούν οι συντεχνίες
Γιωρκάτζης: Το Φθινόπωρο θα παραδοθεί ο αναπλασθείς χώρος παλαιού ΓΣΠ
Μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα διαμερίσματα-Καταγράφηκαν 421 πωλήσεις
Λιγότεροι από 4 στους 10 Κύπριους έχουν καλό επίπεδο χρηματοοικονομικών γνώσεων
Σε επ' αόριστον απεργία κατήλθαν εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας