Τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος

Τα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο Μακεδονίτισσας επισκέφτηκε, τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την ενθρόνιση του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος.

Κατά την επίσκεψη του στα Φυλακισμένα Μνήματα, ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στους χώρους των κελιών και στο χώρο που έγιναν οι απαγχονισμοί των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου τέλεσε τρισάγιο και κατέθεσε στεφάνι.  

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψής του στα Φυλακισμένα Μνήματα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος είπε ότι «θεώρησα καθήκον μου, την πρώτη ημέρα μετά την ενθρόνιση μου στον ιστορικό θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα, να έρθω να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτούς τους ήρωές μας, που αντιπροσωπεύουν όλους τους ήρωες του απελευθερωτικού μας αγώνα, οι οποίοι με την θυσία τους μας έδωσαν το δικαίωμα να μιλούμε σήμερα ελεύθερα και κυρίως να αγωνιζόμαστε για να ολοκληρώσουμε την ελευθερία την οποία εκείνοι μας εξασφάλισαν». «Ας είναι αιωνία τους η μνήμη», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για διαδοχή του στην Μητρόπολη Πάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι «νομίζω ο χώρος δεν επιτρέπει τέτοια θέματα. Η συγκίνηση μας είναι μεγάλη».

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος επισκέφτηκε τον Τύμβο Μακεδονίτισσας, και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Η Ιστορία του Έθνους μας μπορεί να περιγραφεί με δύο λέξεις "Αγώνες και Μνήματα". Είμαστε περήφανοι για τους αγώνες της φυλής μας που έγιναν για την υπεράσπιση πανανθρώπινων αξιών. Είμαστε και υπόχρεοι να δικαιώσουμε τις θυσίες και τα μνήματα όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απέτρεψε ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι υποστηρίζει η Ουκρανία
Κατήγγειλε σωματική επίθεση από τον Δήμαρχο ο Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗΣΥ-Έδωσε στοιχεία στις Αρχές
Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο «ωκεανό» που κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της Γης
Ορκίστηκε για την πέμπτη θητεία του ο Πούτιν-Ηχηρή η απουσία ευρωπαίων αντιπροσώπων
Δεκάχρονος μαθητής ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών
Έχασε τρία δάχτυλα από το δεξί του χέρι ο 14χρονος που ακρωτηριάστηκε από κροτίδα στα Χανιά
Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τη συμπλοκή στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν δύο όπλα
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Η μεταβολή της εκδοχής του πληροφοριοδότη για «Δημητρούι» πιθανόν ξανά στο Εφετείο-Υπό κράτηση και οι εννέα
Το Ισραήλ απαγόρευσε την πρόσβαση του ΟΗΕ στη Ράφα-«Θανατική καταδίκη για τους κατοίκους της Γάζας»