Με ευχές για απελευθέρωση της Κύπρου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στη Λάρνακα

Με την ευχή από τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου, το 2023 να είναι χρονιά απελευθέρωσης και του χρόνου τέτοια μέρα να τη γιορτάσουμε σε όλους τους ναούς των σκλαβωμένων χωριών μας, συνοδεύτηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στη Λάρνακα.

Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε στην αποβάθρα της μαρίνας Λάρνακας. Προηγήθηκε η λειτουργία των Θεοφανίων, που τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκταρίου. Στη λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Επίτροπος Προεδρίας, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αχιλλέας Δημητριάδης, ο Δήμαρχος, βουλευτές και οι πολιτειακές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της πόλης.

Μετά τη λειτουργία ξεκίνησε πομπή με τη συνοδεία αγήματος της Εθνικής Φρουράς, προς την αποβάθρα της μαρίνας, όπου έγινε η κατάδυση του Σταυρού στη θάλασσα με ταυτόχρονη απελευθέρωση λευκών περιστεριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γιόρτασαν με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια-Βούτηξαν στη θάλασσα για τον Σταυρό (pics)

Στη θάλασσα βούτηξαν περίπου 40 άτομα, άνδρες και γυναίκες, για να ανασύρουν τον Σταυρό, ενώ με το άκουσμα του «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε» ήχησαν οι σειρήνες πλοίων που βρίσκονταν στη μαρίνα.

Σε δηλώσεις μετά την τελετή, ο κ. Φωτίου είπε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μεγάλη για τη χριστιανοσύνη και τον ελληνισμό. Είναι μια γιορτή ελπίδας και αισιοδοξίας και ευχή όλων είναι να ανατείλουν καλύτερες μέρες για την Κύπρο μας, τον ελληνισμό, τον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό».

Ευχόμαστε όλοι, συνέχισε, «το 2023 να είναι χρονιά απελευθέρωσης, να είναι χρονιά επανένωσης της πατρίδας μας και ασφαλώς διακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας».

Ευχόμαστε, είπε, «του χρόνου τέτοια μέρα να γιορτάσουμε αυτή τη γιορτή σε όλους τους ναούς της Κύπρου μας, ιδιαίτερα στα σκλαβωμένα χωριά μας, στην Κερύνεια, την Αμμόχωστο, την Καρπασία και στον Απόστολο Ανδρέα. Ενωμένοι μπορούμε».

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Σκαρφαλώνει στους 35βαθμούς ο υδράργυρος-Θα παρατηρείται σκόνη στην ατμόσφαιρα