Βελτιωμένη η υγεία της τετράχρονης με στρεπτόκοκκο Α-«Αν έμενε εδώ θα πέθαινε»

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της τετράχονης, η οποία νοσηλεύεται σε Πανεπιστημιακή κλινική στο Ισραήλ, αφού προσβλήθηκε με στρεπτόκοκκο τύπου Α’, με το Υπουργείο Υγείας να τονίζει πως αυτό που αναμένεται τις επόμενες ημέρες είναι να αποσωληνωθεί. 

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μιλώντας στον Ant1, ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας της τετράχρονης που νοσεί με στρεπτόκοκκο τύπου Α’ παρουσιάζει μέρα με τη μέρα σημαντική βελτίωση και πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Μάλιστα, αυτό που αναμένεται αυτή τη στιγμή, είναι να αποσωληνωθεί, αφού το κοριτσάκι από την στιγμή εισαγωγής του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευχάριστα νέα για την υγεία της τετράχρονης-Παρουσίασε μικρή βελτίωση

Η κα. Γιαννάκη αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα που υπήρχε, για άμεση μεταφορά της μικρής στο Ισραήλ, καθώς όπως σημείωσε «ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση που πήρα. Αν έμενε εδώ θα πέθαινε. Το είχαμε συζητήσει και με τους Ισραηλίτες. Από το καλό στο καλύτερο η πορεία της υγείας του κοριτσιού που νοσηλεύεται στο Ισραήλ».

Η γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας επεσήμανε, δε, ότι υπάρχει καθημερινή επαφή με τους θεράποντες ιατρούς της τετράχρονης, ώστε να είναι σε θέση το Υπουργείο Υγείας να γνωρίζει την πορεία της υγείας της. 

Υπενθυμίζεται ότι η τετράχρονη προσβλήθηκε από στρεπτόκοκκο τύπου Α’ και κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί στις 18 Δεκεμβρίου και στην Κύπρο είχε έρθει ειδικός παιδοεντατικολόγος και παιδολοιμωξιολόγος, για να την εξετάσουν. Λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής της, η τετράχρονη μεταφέρθηκε στο Ισράηλ, όπου παρακολουθείται από τους ειδικούς. 

Πάντως, στην Κύπρο καταγράφηκε και δεύτερο περιστατικό νόσησης παιδιού με στρεπτόκοκκο τύπου Α’ και πρόκειται για ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, που είχε μεταφερθεί στο Μακάρειο Νοσοκομείο στις 27 Δεκεμβρίου, με την κατάσταση της υγείας του να μην ήταν κρίσιμη όπως της τετράχρονης. 

Συγκεκριμένα, η οκτάχρονη νοσηλεύεται στον Παιδιατρικό Θάλαμο του Μακάρειου Νοσοκομείου και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, με την κατάσταση της υγείας της να μην εμπνέει κανένα κίνδυνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο περιστατικό στρεπτόκοκκου τύπου Α-Οκτάχρονη νοσηλεύεται στο Μακάρειο

Δειτε Επισης

Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»