Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση της τετράχρονης-Σε εγρήγορση το Υπ. Υγείας

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται η τετράχρονη, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ισραήλ, αφού προσβλήθηκε με στρεπτόκοκκο τύπου Α, με το Υπουργείο Υγείας να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους θεράποντες ιατρούς, ώστε να ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, υπέδειξε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην κατάσταση της υγείας της τετράχρονης, με το παιδάκι να νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Εντός της ημέρας, δε, αναμένεται να υπάρξει νέα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της.

Ο κ. Αθανασίου υπέδειξε, δε, ότι το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα η Γενική Διευθύντρια, παραμένει σε επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς, ώστε να γνωρίζει τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι η τετράχρονη είχε διαγνωστεί με γρίπη την περασμένη Τετάρτη και με οδηγίες του παιδιάτρου που το παρακολουθούσε, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν όσο περνούσαν οι μέρες, με αποτέλεσμα την Κυριακή να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε θετικό σε strep test και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, διασωληνώθηκε.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και από την ιατρική κοινότητα τονίζουν πως περιστατικά λοιμώξεων που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα, είχαν παρατηρηθεί και σε προηγούμενες περιόδους στην Κύπρο. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει σε δηλώσεις της η Δρ. Μαρία Κολιού, το περασμένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε θάνατος παιδιού που είχε προσβληθεί από σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Αυτό που διαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο παγκόσμιος συναγερμός που έχει σημάνει, λόγω της έξαρσης των περιστατικών λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο τύπου Α’ στη Βρετανία.

Πάντως, όπως είχε αναφέρει και ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, αυτή τη στιγμή είναι πλήρεις οι παιδιατρικές κλινικές των δημόσιων νοσηλευτηρίων και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρατηρείται μία αύξηση στα περιστατικά προσβολής ασθενών, από λοιμώξεις και ιώσεις. Από πλευράς τους, οι αρμόδιοι παρουσιάζονται καθησυχαστικοί, καθώς αυτοί οι αριθμοί στα περιστατικά οφείλονται κατά κύριο λόγο στην εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυξημένη ροή στα νοσηλευτήρια λόγω λοιμώξεων-Πλήρεις οι παιδιατρικές κλινικές

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου