Σε εγρήγορση για προστασία της ΑΤΑ καλεί τους εργαζόμενους το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΕΟ

Σε εγρήγορση με στόχο την προστασία της ΑΤΑ και την επαναφορά της πλήρους απόδοσής της, κάλεσε τους εργαζόμενους το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Το Συμβούλιο που συνήλθε την Παρασκευή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις αναφορικά με την ΑΤΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς. Κάλεσε τους εργοδοτικούς συνδέσμους να εγκαταλείψουν "την απαράδεκτα αρνητική στάση τους, η οποία βρίσκεται εκτός του πλαισίου των συμφωνηθέντων" και να προσέλθουν στην επόμενη συνάντηση με στόχο συμφωνία εντός του πλαισίου της μεταβατικής συμφωνίας.

Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τον ρόλο της και να ενεργήσει "με τρόπο που να υπάρξει συμφωνία για απόδοση της ΑΤΑ με βάση την φιλοσοφία της". Σημειώσε, επίσης, ότι πρέπει να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο Υπουργός για την επόμενη συνάντηση.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο χαιρέτισε την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και την ετοιμότητα για συλλογική αντίδραση, στοιχείο που χαρακτήρισε "αποφασιστικής σημασίας" και κάλεσε τους εργαζόμενους να παραμείνουν ενωμένοι και σε εγρήγορση με στόχο την προστασία της ΑΤΑ και την επαναφορά της πλήρους απόδοσης της.

"Η ΠΕΟ, διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι είναι έτοιμη για ακόμη μια φορά να δώσει τον αγώνα για υπεράσπιση της ΑΤΑ  έτσι που να διαδραματίζει τον ρόλο της στην αποκατάσταση της αγοραστικής αξίας των μισθών", καταλήγει η ανακοίνωση του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Μόνιμα μέτρα κατά της ακρίβειας ζητά η ΕΚΥΣΥ
Η διακήρυξη της ΣΕΚ ενόψει της Πρωτομαγιάς-Μισθοί, ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο επίκεντρο
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Υπουργός Γεωργίας
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Αναθεωρημένη Μελέτη Χωροθέτησης για υδατοκαλλιεργητές σε Μονή-Βασιλικό ζητά η ΕΥ
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ανέλυσε στους ομολόγους του τις στοχευμένες ενέργειες της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Η δράση ΝΖ4Υ επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία Μέσης εκπαίδευσης
Κοινή εκδήλωση για Εργατική Πρωτομαγιά από ΠΕΟ και τ/κ συντεχνίες