Έκθεση για βιώσιμη ανάπτυξη των αεροδρομίων από την Hermes Airports

Έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης για το έτος 2021 δημοσίευσε για πρώτη φορά η Hermes Airports. Η έκθεση αφορά όλες τις πτυχές της λειτουργίας και ανάπτυξης των δύο αεροδρομίων της Κύπρου και υλοποιήθηκε με ένα δομημένο σύστημα παρακολούθησης και ενσωμάτωσης διεθνών πρακτικών με επιχειρησιακή και περιβαλλοντική υπευθυνότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.  

"Θέτοντας στο επίκεντρο την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η Hermes Airports υποστηρίζει έμπρακτα την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής εξ ου και τα προηγούμενα χρόνια έκανε σημαντικά βήματα για την οριζόντια ενσωμάτωση της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας της", αναφέρει στην ανακοίνωση. Στην Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021 υπογραμμίζεται η στρατηγική, το πλαίσιο, οι δράσεις και τα αποτελέσματά με βάση τα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και κριτήρια Διακυβέρνησης (ESG).

Η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, τόνισε πως «η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι οδηγός για διαφάνεια και καταγράφει με παραδείγματα και αριθμούς την υπευθυνότητα της κάθε εταιρείας. Στρατηγική μας φιλοσοφία είναι να προσεγγίζουμε τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, σε απόλυτη συνάρτηση με το επιχειρηματικό μας μοντέλο, επενδύοντας σε ολοκληρωμένες, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες».

Παράλληλα, η κ. Καλογήρου είπε ότι ολοκληρώνονται τα φωτοβολταϊκά πάρκα για τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, τα οποία καλύπτουν το 25% και 30% αντίστοιχα των ενεργειακών αναγκών των δύο αεροδρομίων, προάγοντας την επίτευξη της δέσμευσής για μηδενική εκπομπή ρύπων μέχρι το 2050.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο
Στο δικαστήριο ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο
Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
BINTEO: Πενήντα νεκροί εξαιτίας πλημμυρών στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες