Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ «Σταυραετός 2022» από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων

Με αθρόα συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος η Τακτική Άσκηση μετά Στρατευμάτων («ΤΑΜΣ») «Σταυραετός 2022», η οποία διοργανώνεται από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων προς τιμή του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρηγόρη Αυξεντίου, αλλά και όλων των πεσόντων για την ελευθερία της Πατρίδας. 

Επιπλέον, η φετινή άσκηση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Δεκανέα ΣΥΟΠ (ΚΔ), Γιαννιού Παναγιώτη, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος, τον Ιούνιο 2022. Η άσκηση έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή Σταυροβουνίου, μεταξύ 14-16 Οκτωβρίου 2022, και σε αυτή συμμετείχαν περίπολα μάχης αποτελούμενα από οκτώ μέλη. 

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας είναι η συντήρηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας, αλλά και η επιμόρφωση σε νέα αντικείμενα μάχης. Επιπλέον, η δραστηριότητα αυτή συμβάλλει στη διατήρηση και επαύξηση του ηθικού και της αγωνιστικότητας, στοιχεία που διέπουν διαχρονικά τις Δυνάμεις Καταδρομών.

Μεταξύ άλλων, η άσκηση διελάμβανε την κατασκευή αμμοδόχου/έκδοση διαταγής μάχης, εγκαθίδρυση παρατηρητηρίου για παρατήρηση κύριας οδικής αρτηρίας, αναγνώριση εχθρικών οπλικών συστημάτων, ενέδρα κατά φάλαγγας εχθρικών οχημάτων, αποστολή σε περιβάλλον ραδιοβιοχημικού (ΡΒΧ) πολέμου, παροχή πρώτων βοηθειών μάχης και επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι συμμετέχοντες επέδειξαν υψηλό πνεύμα μονάδος, εκπαιδεύτηκαν με σοβαρότητα και μεγάλη διάθεση, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα και την αφοσίωσή τους στο υπέρτατο καθήκον⋅ τον αγώνα για ελευθερία της Πατρίδας.

 

Δειτε Επισης

Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat